Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 9.11.2020
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA JOŠ JEDNE ZAGORSKE ŠKOLE – SŠ KONJŠČINA

U Konjščini je u ponedjeljak, 9. studenoga 2020. godine, održana završna konferencija 7,5 milijuna kuna vrijednog projekta energetske obnove Srednje škole Konjščina,

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je energetska obnova Srednje škole Konjšina dio drugog cikusa energetskih obnova škola na području Krapinsko-zagorske županije u sklopu kojeg je obnovljeno devet osnovnih i srednjih škola. „To je više od 60 milijuna kuna ulaganja i više od 60 posto planiranih ušteda u potrošnji energenata, što je strahovito velik rezultat i ušteda koja će nam omogućiti u sljedećoj školskoj godini pripremu projektne dokumentacije za osnovne škole na području županije koje još vape za obnovom“ – rekao je župan Kolar te naglasio kako su pred završetkom i energetske obnove Srednje škole Bedekovčina i Osnovne škole Konjšina. „Ovdje u Konjščini nas još čeka izgradnja sportske dvorane, prijeko potrebne ne samo za osnovnu i srednju školu, nego i za sve sportske i ine udruge koje djeluju na području ove općine, a s obzirom na kvalitetu i veličinu projekta sportske dvorane, i šire. Krapinsko-zagorska županija je objedinila gotove projekte za izgradnju sportskih dvorana na području županije te ih kao jedan najznačajnijih projekata na području županije prijavila Ministarstvu europskih fondova i regionalnog razvoja. Ukupna investicija bi bila oko 140 milijuna kuna.. Vjerujem da će se ili kroz mehanizam za oporavak i otpornost ili kroz novu financijsku omotnicu, ispregovarati s Europskom komisijom i da ćemo zajedno s općinom izgraditi sportsku dvoranu u Konjščini u sljedećem financijskom razdoblju ili u sljedećem četverogodišnjem mandatu, bez obzira tko to bio“ – rekao je župan Kolar i poručio: „Strateški smo se opredijelili za takav način izgradnje sportskih dvorana i energetskih obnova škola i u takvim strateškim projektima ne postoje stranke ni boje, nego interes za lokalnu zajednicu, za naše osnovnoškolce i srednjoškolce. Izuzetno sam zadovoljan sa suradnjom sa svim načelnicima i gradonačelnicima jer nikad nismo doživjeli neku vrstu opstrukcije kada su u pitanju europski projekti. Zahvaljujem izvođaču, nadzoru, REGEA - i županijskim upravnim odjelima koji su odradili veliki posao. Slijedi nam treći krug eneregetskih obnova, već u proračunu za 2021. osigurat ćemo dio sredstava za energetsku obnovu barem dvije škole za koje imamo gotovu projektnu dokumentaciju i financijska sredstva za izradu projektne dokumentacije barem za još 6 škola – najavio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Makar podsjetila je da su radovi na energetskoj obnovi Srednje škole Konjščina započeli u studenom 2019. godine.“Mjere u ovom projektu su povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite ukopanog zida, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog viokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava prozračivanja, zamjena unutarnje rasvjete i uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode. Postiže se ušteda energije od 61,64 posto. Ukupna vrijednost ovog projekta Krapinsko-zagorske županije je 7,5 milijuna kuna, bespovratna sredstva EU su 4,3 milijuna kuna, a Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 2 milijuna kuna“ – kazala je pročelnica Makar dodavši da je KZŽ kao osnivač osigurala milijun kuna. Izvođač radova bio je PLUDUX ART d.o.o. iz Konjščine, projektant ARMONT d.o.o. iz Zagreba, stručni nadzor provodio je Bening d.o.o. iz Zaboka, a projekt je vodila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske.

Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije REGEA istaknuo je da je postavljena unutarnja mehanička ventilacija s rekuperacijom topline koja ima centralni sustav nadzora. „Na taj način se može osigurati kvaliteta zraka, od temperature, vlage, količine protoka svježeg zraka u svim radnim prostorijama škole, što je korisno i u ovoj situaciji s koronavirusom. Sav otpadni zrak se direktno iz razreda odbacuje van i mijenja se sa svježim zrakom koji se dogrijava i na taj način postižemo da se u svakom razredu za vrijeme radnog vremena u svakom satu kompletan zrak promijeni tri puta“ – pojasnio je Miljenko Jagarčec.

Načelnik Općine Konjščina Mirko Krznar zahvalio je županu Željku Kolaru I Krapinsko – zagorskoj županiji za predivan projekt obnove škole. „Vidite da je pred završetkom i energetska obnova osnovne škole. Čeka nas još jedan veliki projekt u Konjščini, a to je izgradnja nove školsko-sportske dvorane. Novce za projektiranje je osigurala Županija. Projekt je u fazi pripremljenosti za kandidiranje na europske fondove“ – rekao je načelnik Krznar.

Ravnateljica SŠ Konjščina Milojka Rataić istaknula je da će škola 2020. godinu pamtiti po brojnim projektima i aktivnostima, a posebno po ovoj energetskoj obnovi. „Ne možemo izreći riječi zahvalnosti našem osnivaču Krapinsko-zagorskoj županiji i svim akterima koji su zaslužni da je škola dobila ovako lijepo novo ruho. Svoju zahvalnost možemo samo pokazati svojim radom, trudom i nastojanjem za boljitak ove škole i svih njezinih učenika“ – rekla je ravanteljica Rataić te dodala da je osnivač škole omogućio da se u školi izvedu i neki radovi koji nisu dio same energetske obnove - uređenje ulaza i prilaza škole, hodnika škole, promjena unutarnjih i vanjskih hidranata škole te više manjih zahvata unutar škole.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 9.11.2020 | Prikazano 1850 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
rujan 2022
poutsrčepesune
293031
1
Dodjela potpora za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda
234
5
Javni poziv za iskaz interesa - 100% ZAGORSKO u Zagrebu
678910
11
 • Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća
 • Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Programa javnih potreba u kulturi 2023
 • 12
  13
  Javni poziv za uvid u spis – Općina Đurmanec
  14
  Javni poziv za uvid u spis - Općina Radoboj
  15
 • Davanje zakupa prava lova u lovištu II/127 "Oroslavje"
 • Odluka o izmjenama Javnog natječaja - lovište II/127 - Oroslavje
 • Odluka o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz programa socijalne skrbi
 • 161718
  19
  20
  Savjetovanje - rekonstrukcija instalacije grijanja OŠ Oroslavje
  21
  22
  Javni natječaj za prijam vježbenika u Upravni odjel za opće i zajedničke poslove
  232425
  26
  Dodjela potpora u poljoprivredi za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda
  27
  28
 • Natječaj za imenovanje direktora Službenog glasnika KZŽ d.o.o.
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš - održavanje Klaoničkog potoka
 • 29
  30
  I izmjena Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava – oštećenja od potresa (promet)
  12
  3456789
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika