Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Turizam
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 26.9.2022
Turizam

Povorkom berača i beračica završilo 52. Branje grojzdja

U nedjelju, 25. rujna 2022. godine u Pregradi je održana tradicionalna povorka beračica i berača, u sklopu 52. manifestacije Branje grojzdja.

Odlukom žirija najljepšim kolima proglašena su ona obitelji Poslon i Bračević, najberačica je Albina Cverlin, Damir Golec proglašen je najberačem, dok je Fran Večerić najbolji mladi berač. Najboljim mladim beračicama proglašene su Maša i Tara Krušlin. Pobjednicima su uručene i vrijedne nagrade, a čestitali su im župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj i direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić.

Mogu reći da je “Branje grojzdja” i ove godine ispunilo sva moja očekivanja. Sjajan je to kulturno – zabavno – sportski program, ali ono što je ključno, je da se održava tradicija branja grožđa ovdje u Zagorju. Mogli smo vidjeti ovdje stara kola, stare škafe, bačve, brente, naše narodne nošnje, no ono što je najvažnije, ponovno mlade, djecu u povorkama, kojoj se to znanje i tradicija prenosi s generacije na generaciju. Ovdje su se u povorci na kolima mogle vidjeti tri generacije iz iste kuće i to je zapravo ono što najvažnije kako bi nam ova manifestacija, a još bitnije, ova tradicija ostala i dalje živjeti na našim zagorskim bregima“ – poručio je ovom prilikom župan Željko Kolar.

U povorci berača i beračica bio je i predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 26.9.2022 | Prikazano 1095 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo