Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. studenoga 2019.

Tečaj je počeo u ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine, a  predavanja se održavaju tijekom naredna dva tjedna u Vinariji Vuglec Breg. Ove godine na tečaju je 20 polaznika (od kojih njih 16 ima sufinanciran tečaj od strane TZKZŽ i HTZ-a, dok 4 kandidata sami plaćaju tečaj). Polaznici će se na predavanjima upoznati sa  ulogom sommeliera u modernom restoraterstvu, učit će o vrstama čaša i boca za vino, kako se pristupa gostu, o aktivnoj prodaji vina, praktičnom prikazu posluživanja bijelog vina, zatim dekantiranju i posluživanju crvenog vina, temperaturi posluživanja različitih vina te kušanju vina. Učit će i o povijesti vinogradarstva i vinarstva, vinskim regijama Hrvatske i sortama vinove loze, uzgoju i životnom ciklusu vinove loze, procesu proizvodnje vina, bolestima i manama vina. Uz dobru vinsku kapljicu ide i dobar obrok, pa će na predavanjima također biti riječi i o usklađivanju jela i vina. S obzirom da je velika većina polaznika zaposlena u renomiranim zagorskim ugostiteljskim objektima, u program je također uvršten i dio koji se tiče destilata i cigara, ali i piva, vrstama i načinu posluživanja kave te obilježjima pojedinih vrsta čajeva. Turistička zajednica KZŽ dosad je dva puta provela tečaj za sommeliere 1. razine te jednom tečaj za sommeliere 2. razine.


Fotogalerija