Novosti 4.8.2021
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Završna konferencija projekta EDUPREVENT – edukacijom do zdravlja

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je u srijedu, 4. kolovoza 2021. godine, održana završna konferencija projekta EDUPREVENT – Edukacijom do zdravlja.

Župan Željko Kolar čestitao je Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i njezinim partnerima u provođenju ovog 994.000 kuna vrijednog projekta. „Edukacija nema alternative bez obzira na svu novu tehnologiju koja se svaki dan u zdravstvu pojavljuje. Uz naše investicije kupovanja nove aparature, uređenja prostora, osobna edukacija, nove metode liječenja su nešto s čim se jednostavno moramo baviti svih 365 dana u godini. To je ono što će izdvajati uspješne od neuspješnih, a naša Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, kao i sve naše zdravstvene ustanove, je uspješna prije svega zbog educiranih i motiviranih djelatnica i djelatnika“ – naglasio je župan Kolar te podsjetio na novu financijsku omotnicu koja će pružiti mogućnost za javljanje na niz ovakvih natječaja gdje će se moći dodatno educirati i širiti znanja.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić uputila je posebnu zahvalu cijelom timu koji je sudjelovalo u provedbu projekta i edukacijama, posebice u teškim i izazovnim trenucima. „Zbog objektivnih okolnosti projekt nismo mogli realizirati u početno zadanom vremenu. Ukupno smo odradili dva kongresa u Hrvatskoj, webinar o debljini i dijabetesu, webinar „Proljetna pedijatrijska škola” i organizirali smo tečaj normalnog pokreta, tečaj nordijskog hodanja, tečaj naprednih mjera održavanja života i tečaj manualne limfne drenaže. Kako bismo proveli tečajeve, nabavili smo i opremu“ – navela je ravnateljica Žnidarić i dodala kako se broj provedenih radionica povećao u odnosu na planirane, što je rezultiralo i većim brojem educiranih djelatnika, njih 180 umjesto 80 planiranih, a u posljednjih mjesec dana, nositelj projekta održao je i dva okrugla stola.

Partneri u projektu bili su :Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, Dom zdravlja KZŽ, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Zavod za hitnu medicinu KZŽ i Ljekarne KZŽ.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 4.8.2021 | Prikazano 828 puta

Najnovije iz područja