Novosti 27.1.2021
Turizam

Zajednička turistička promocija grada Zagreba i Zagorja, bajke na dlanu

U utorak, 26. siječnja 2021. godine župan Željko Kolar i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld održali su radni sastanak na temu zajedničke turističke promocije grada Zagreba i Krapinsko – zagorske županije.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je da je lani  pokrenuta kampanja Around Zagreb - Blizu grada, blizu srca, destinacijska kampanja koja se obraća emitivnim tržištima, ali i domaćim gostima. „Kampanja promovira turističku ponudu glavnog grada Republike Hrvatske te Zagrebačke županije, a cilj joj je stvaranje dodatnog sadržaja za turiste koji posjećuju Zagreb. Kampanja je polučila uspjeh u Ukrajini, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj te na tržištu SAD-a a promo film kampanje ima 2.250.000 pregleda. S ciljem dodatnog jačanja ponude, želja nam je da u ovaj projekt bude uključena i destinacija Zagorje, bajka na dlanu“, rekla je direktorica Bienenfeld.

 

Župan Željko Kolar podržava ideju o zajedničkoj promociji Krapinsko – zagorske županije i grada Zagreba. „Krapinsko – zagorska županija i grad Zagreb imaju duboku povezanost na brojnim poljima i logično je da se dodatno povezujemo i kad je u pitanju resor turizma. S punim pravom možemo reći da je Zagorje, bajka na dlanu top destinacija, perjanica kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj koja ima brojne termalne izvore, bogatu kulturnu baštinu, enogastronomsku ponudu, vjerski turizam i izuzetno veliki potencijal za daljnji razvoj zdravstvenog turizma i sve širu lepezu ponude različitih oblika aktivnog turizma. Ukratko, Zagorje je sve ono što svaki posjetitelj samo poželjeti može.


Sve je to rezultat strateškog promišljanja i provedbe Masterplana razvoja turizma, u kojem smo si  zadali visoke ciljeve, koje želimo i možemo ostvariti. U prilog tome govori da su od 2013. godine dolasci povećani za 145 posto, a noćenja za 131 posto. Našu turističku destinaciju Zagorje, bajku na dlanu želimo i dalje iz dana u dan dizati i pozicionirati ju kao najbolju kontinentalnu turističku destinaciju - ne samo u Hrvatskoj, već i šire. Udruživanje snaga sa glavnim gradom Hrvatske logičan je potez na putu ka ostvarivanju tog cilja", rekao je župan Kolar.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.1.2021 | Prikazano 3382 puta