Novosti 27.2.2023
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

U K. Toplicama održano predavanje o liječnicima i sindromu profesionalnog izgaranja

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je u sklopu obilježavanja Hrvatskog dana liječnika u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine, održano predavanje Sindrom profesionalnog izgaranja – jesu li liječnici u većem riziku?!

Predavanje je održala klinička psihologica Gordana Kamenečki, univ.spec.clin.psych.prof., a među brojnima okupljenima u publici bile su i zamjenica župana Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug te ravnatelj Bolnice Danijel Javorić Barić. „Drago mi je da ovim današnjim obilježavanjem možemo na jedan simboličan način zapravo reći, hvala na svemu tome što ste napravili kroz svoju karijeru i na svomu onome što činite za ovu ustanovu, prije svega i više od svega hvala“ – poručio je okupljenim liječnicima ravnatelj Javorić Barić.

„Ovo je akcija koju provodi Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora. Kroz pandemijske godine uočili smo da je mentalno zdravlje i psihološko stanje ljudi izuzetno važno, i ja sam nekako uvjerena da možda kad ćemo slušati o ovim stvarima, koje ćemo pročitati kao uzroke, posljedice ili kao stanja u kojima se nalazimo, nažalost često doživljavamo kao normalna. Vidjet ćemo zapravo da nam je to velikim dijelom posljedica sindroma sagorijevanja“ – najavila je na samom početku psihologica Kamenečki te naglasila kako je sindrom samosagorijevanja i burnouta zapravo nepovoljna posljedica druge izloženosti profesionalnom stresu.

Na predavanju su prezentirani i rezultati ankete koja je pokazala da su liječnici u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice manje otporni na stres od svojih kolegica liječnica.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.2.2023 | Prikazano 810 puta

Najnovije iz područja