Novosti 19.2.2021
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

U 4 godine 364 milijuna kuna za obrazovanje

U Krapini je u petak, 19. veljače 2021. godine, održana konferencija za medije na temu ulaganja i aktivnosti iz resora Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu u 2020. i 2021. godini.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek naglasila je kako je Krapinsko-zagorska županija tradicionalno među prve tri županije u Hrvatskoj po izdvajanju za obrazovanje, koje se uvijek kreće oko 50 posto proračuna. „Za 2021. decentralizirana sredstva otprilike su na razini prošle godine, vlastita sredstva su povećana, ona su 18,4 milijuna kuna, iz ostalih izvora su sredstva isto nešto povećana sredstva. Sve skupa, za obrazovanje u ovoj godini izdvojit će se nešto malo manje od 114 milijuna kuna“  – rekla je zamjenica župana Petek te poručila kako se planira završiti i dvorana kod OŠ Zlatar Bistrica, početak gradnje dvorane kod OŠ Petrovsko, gradnja nove PŠ Laz Bistrički te dvije energetske obnove – Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske toplice i OŠ Marija Bistrica

364 MILIJUNA KUNA U 4 GODINE, NASTAVAK GRADNJE SPORTSKIH DVORANA

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je Krapinsko-zagorske županija u ovaj upravni odjel od 2017. do 2020. uložila 364 milijuna kuna, dok je među provedenim investicijama izdvojio gradnju PŠ Martinišće, dovršetak dvorane u Đurmancu te energetski obnovljenih 9 škola čime je napravljena znatna energetska ušteda od 70%. Župan Kolar je najavio nastavak gradnje sportski dvorana te naglasio kako čak 6 sportskih dvorana vrijednosti 121 milijun kuna ima gotove građevinske dozvole. „Tu je još sportska dvorana u Stubičkim Toplicama gdje mi nismo osnivač i još 2 sportske dvorane koje projektiramo, Sveti Križ Začretje i Zlatar. Devet novih sportskih dvorana bi se u idućem periodu trebalo isfinancirati na području naše županije“ – poručio je župan Kolar.

VLASTITA SREDSTVA ZA NADSTANDARD

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec naglasila je kako Krapinsko – zagorska županija u obrazovanje ulaže i vlastita sredstva za nadstandard, što se prvenstveno odnosi na poboljšanje uvjeta i kvalitete rada učenika i djelatnika za što bolji odgojni rada.

Prilozi:

  PREZENTACIJA

Fotogalerija


Zadnja promjena: 19.2.2021 | Prikazano 1392 puta