Novosti 8.9.2014
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

„Susret riječi“ Bedekovčina 2014.

Zamjenica župana Jasna Petek prisustvovala je u subotu, 6. rujna, manifestaciji „Susret riječi“ koja se održala u Osnovnoj školi u Bedekovčini.

45. po redu književno-recitalnu manifestaciju vodili su glumci Varaždinskog kazališta Ljiljana Bogojević i Zdenko Brlek koji su ujedno čitali pjesme i prozne radove odabrane između 366 rada od 96 autora pristiglih na natječaj.

Manifestaciju su scenskim nastupima upriličili KUD Bedekovčina, KUD Sveti Ivan Krstitelj i Udruga Angeljeki.

Stručni ocjenjivački žiri u sastavu: Ludwig Bauer, prof.dr.sc. Dubravka Težak, prof. Darko Miložić je između 366 pristigla rada odabrao troje najboljih. Treće mjesto osvojio je Ivan Gaćina, a nagradu mu je predao predsjednik žiri-a Ludwig Bauer, drugo mjesto pripalo je Snježani Šoštarko za pjesmu „Ljubav u četiri čina“ kojoj je nagradu uručila zamjenica župana Jasna Petek. Pobjednik 45. Susreta riječi je Miroslav Pelikan sa proznim radom „Krugovi lijeve i desne strane“ kojemu je nagradu uručio načelnik općine Bedekovčina Darko Ban.

Zamjenica župana na kraju manifestacije je zahvalila svima na tome što svojim lijepim riječima prkose suvremenim, gospodarskim i društvenim trendovima i što svi skupa ne dozvoljavaju da naša duša i naše srce osiromašuje.

 


Zadnja promjena: 9.9.2014 | Prikazano 4292 puta