Novosti 20.2.2021
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kulturaTurizam

„Suradnju Muzeja Hrvatskog zagorja i Županije treba dignuti na još viši nivo“

Župan Željko Kolar je u petak, 19. veljače 2021. godine, održao prijam za novog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja Juricu Sabola.

Župan Željko Kolar je i ovom prilikom čestitao Jurici Sabolu na imenovanju ravnateljem Muzeja Hrvatskog zagorja te nakon prijma naglasio kako vjeruje da će se suradnja Muzeja i Krapinsko-zagorske županije dignuti na još viši nivo. „Smatramo da su Muzeji Hrvatskog zagorja nezaobilazni čimbenik turističke ponude Krapinsko-zagorske županije i to ne samo kao samostalna atrakcija i mamac za posjetitelje, nego i kao dodatna ponuda našim toplicama, hotelima i restoranima“ – poručio je župan Kolar te dodatno istaknuo kako novom ravnatelju daje punu podršku u njegovoj viziji razvoja Muzeja Hrvatskog zagorja.

Ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol izrazio je zadovoljstvo konstruktivnim sastankom te dogovorenim smjernicama daljnje suradnje Muzeja i Županije. „Smatram da Muzeji Hrvatskog zagorja, kao najvažniji generator kulturnih događanja na području Krapinsko-zagorske županije, jednostavno trebaju i moraju surađivati sa samom Županijom – pogotovo na projektima u turizmu i kulturnom turizmu. S obzirom da nam Krapinsko-zagorska županija već niz godina financira određene programe, manifestacije i nakladništvo, nadam se da ćemo te primjere dobre prakse i nastaviti, kao i pokrenuti nove suradnje – pogotovo u vidu zajedničke promocije i promidžbe“ – kazao je ravnatelj Sabol.

Muzeji Hrvatskog zagorja su jedna pravna osoba, koja se sastoji od pet muzejskih sastavnica iz različitih krajeva Krapinsko-zagorske županije. Muzej seljačkih buna (Gornja Stubica), Muzej Staro selo Kumrovec, Galerija Antuna Augustinčića (Klanjec) , Dvor veliki Tabor (Desinić) i Muzej krapinskih neandertalaca (Krapina). Četverogodišnji mandat Jurice Sabola na čelu Muzeja Hrvatskog zagorja je započeo 1. veljače 2021. godine. Prije ove dužnosti, gospodin Sabol bio je voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 20.2.2021 | Prikazano 1437 puta

Najnovije iz područja