Novosti 23.7.2021
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Superodlikaši SŠ Krapina

U Srednjoj školi Krapina je u petak, 23. srpnja 2021. godine, održana dodjela svjedodžbi i dodjela županijskih nagrada učenicima koje su sva četiri razreda srednjoškolskog školovanja imale prosjek ocjena 5,0.

Među maturantima SŠ Krapine dvojica su učenika sva četiri razreda prošla s prosjekom 5,00. Jedan od njih, Antonijo Macan, tehničar za računarstvo, danas je bio spriječen preuzeti županijsku nagradu jer je u isto vrijeme primao nagradu u Zagrebu, obzirom je na državnoj maturi ispit iz informatike riješio sa 100% točnih odgovora. Njegov kolega  Lovro Kurtošić ovom je prilikom istaknuo kako mu ova nagrada pokazuje kako Županija prepoznaje i cijeni njegov trud i uspjehe. „Nije previše teško završiti sve razrede s 5,00, ne treba za to posebno puno truda. Treba samo kontinuirano raditi. Kontinuirani rad je najbitniji. Na državnoj maturi sam isto prošao dobro, imao sam iz svega odličan, osim iz hrvatskog jezika, gdje sam postigao vrlo dobar uspjeh. No, važno je da sam upisao željeni fakultet, odnosno, Fakultet strojarstva i brodogradnje na Sveučilištu u Zagrebu“ – rekao je Lovro Kurtošić.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako se radi o izuzetnim mladim ljudima, koji su u svoje školovanje uložili veliki trud i energiju. „Posebno mi je drago što su uspjeli, uglavnom, upisati i svoje željene fakultete. To samo dokazuje da se trud, znanje i zalaganje uistinu isplati. Ovim putem koristim priliku čestitati svim našim maturanticama i maturantima koji su dobro prošli na državnoj maturi i koji su se upisali na željene fakultete. Želim im puno uspjeha u njihovom budućem studiranju, a svima onima koji su završili srednjoškolsko obrazovanje i krenuli na tržište rada, želim uspjeh u traženju njihovog prvog zaposlenja te puno uspjeha u radu i životu“ – poručila je zamjenica Petek nakon što je uručila županijske nagradu od 2.000 kune i prigodne poklon vrećice. 

Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan naveo je kako  je 86 od 159 učenika završnih razreda barem neki od ispita državne mature položilo s odličnim uspjehom. „Petero učenika je sve obavezne ispite državne mature s odličnim uspjehom, 18 učenika je s odličnim uspjehom položilo matematiku na A ili B razini, 39 učenika je položilo s odličnim uspjehom engleski jezik na A ili B razini i šest učenika njemački jezik. To znači da se još jednom pokazala kvaliteta i kontinuitet rada naše škole u gimnazijskim, kao i četverogodišnjim strukovnim programima, ne zanemarujući pri tome i trogodišnje, obrtničke programe. Ovime dokazujemo jedan kontinuitet i kvalitetu rada, usmjerenost prema učenicima i njihovim izlaznim kompetencijama iz srednje škole“ – rekao je ravnatelj Rozijan.

 


Zadnja promjena: 23.7.2021 | Prikazano 1460 puta