Novosti 14.10.2014
Ostalo

Tematska sjednica „Mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva u Krapinsko-zagorskoj županiji“

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, Savjet mladih KZŽ i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom KZŽ organizira u petak, 17. listopada 2014. godine zajedničku tematsku sjednicu „Mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva u Krapinsko-zagorskoj županiji“. Sjednica će biti održana u Zaboku, u Velikoj galeriji Grada Zaboka (Zivtov trg 1) s početkom u 17,00 sati, uz sudjelovanje predstavnika civilnog sektora i ustanova socijalne skrbi s područja Krapinsko-zagorske županije

Prvo je to zajedničko djelovanje ovih triju županijskih tijela od kojih svako zasebno ima u fokusu svog djelovanja po jednu od ranjivih društvenih skupina viđenih idejom da je samo međusobnom suradnjom i sinergijskim djelovanjem moguće postići kvalitetne rezultate. Socijalno poduzetništvo i socijalne inovacije koje ono razvija nadograđuju postojeći sustav socijalnih usluga, nudeći rješenja za potrebe ranjivih društvenih skupina i specifične probleme u lokalnoj zajednici koje u postojećem sustavu nisu bile (uspješno) zadovoljene.

Socijalno poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji još uvijek nije razvijeno, iako u djelovanju pojedinih subjekata možemo naći pozitivne primjere njegovih začetaka. Upravo kako bi doprinijeli boljem shvaćanju samog pojma socijalnog poduzetništva, ukazali na prilike za razvoj na području Županije i na uspješne primjere u Hrvatskoj, povjerenstva i Savjet organiziraju ovo događanje.

Tematska sjednica otvorena je i za širu javnost i svi zainteresirani dobro su došli.

 


Zadnja promjena: 15.10.2014 | Prikazano 3417 puta