Novosti 4.12.2014
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Predstavnice Savjeta mladih na sjednici YRN-a u Istanbulu

Izborna sjednica Youth Regional Networka održana je od 27. do 30. studenog u Istanbulu. Uz izbore, plenarna sjednica pružila je prostor za specifične rasprave pod generalnom temom "building bridges". Savjet mladih Krapinsko – zagorske županije predstavljale su Elizabeta Škvorčec i Mateja Štokan uz koje su iz Hrvatske sudjelovali još i predstavnici Savjeta mladih Varaždinske i Karlovačke županije te predstavnici Savjeta mladih Grada Zagreba.

Tematski orijentirane radne skupine obrađivale su pitanja poput poduzetništva mladih,multikulturalizma, jednakih mogućnosti u javnom prostoru te sudjelovanja mladih u demokratskom životu. Sudionici radionica raspravljali su o stanju i primjerima dobre prakse njihovih regija te na taj način pokušali naučiti i razumjeti različitosti među državama i naći rješenje za otklanjanje zajedničkih problema svih regija Europe.

Predstavnici regija članica AER Youth Regional Network-a (YRN) na sjednici u Istanbulu izabrali su novo predsjedništvo. Mario Žuliček predstavnik Savjeta mladih Varaždinske županije, izabran je na mjesto predsjednika YRN-a za nadolazeću godinu. Nakon objave rezultata Mario je izrazio zadovoljstvo izborom i poželio uspješnu suradnju unutar novog YRN predsjedništva kao i onoj među ostalim članovima YRN-a i AER-a. Mario Žuliček međunarodni je tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih čije su članice podržale kandidaturu.

Uz predsjednika YRN-a izabrani su i prvi podpredsjednik Aleks Semerciyan iz Austrije i drugi podpredsjednik Svetlana Lanets iz Rusije, rizničar Emmanuel Felix iz Švicarske, predsjedavajući Odbora za profesionalni život i poduzetništvo mladih Svetlana Lanets iz Rusije, Odbora za kulturu i obrazovanje Dorotea Martinec iz Zagreba, Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Laetitia Redonet iz Francuske te predsjedavajuća Odbora za Edukacijske treninge i umrežavanje Lara Kvesić iz Zagreba.


Zadnja promjena: 4.12.2014 | Prikazano 4893 puta

Najnovije iz područja