Novosti 9.2.2015
Ostalo

Zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ na radnom sastanku u županiji

U petak, 06. veljače 2015. godine održan je radni sastanak na temu izgradnje veteranskog centra na području Krapinsko-zagorske županije. Sastanku su prisustvovali zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ sa suradnicama, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Nikola Gospočić.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti izgradnje veteranskog centra na području Krapinsko-zagorske županije. Veteranski centri osmišljeni su kao centri smještajno-rehabilitacijskog tipa te kao jedni od pružatelja socijalnih usluga dostupnih braniteljskoj populaciji. Koncept Veteranskih centara prepoznat je i usvojen u krovnim dokumentima EU, odnosno Partnerskom sporazumu, Operativnom programu iz područja konkurentnosti i kohezije te Operativnom programu iz područja razvoja ljudskih resursa, a svrha Veteranskih centara je uspostaviti sveobuhvatnu skrb za hrvatske branitelje i stradalnike rata te članove njihovih obitelji.

 

Program sveobuhvatne skrbi Veteranskih centara omogućit će korisnicima: provedbu psihosocijalne pomoći , radne terapije kao pomoć, ostvarivanje prava na medicinsku rehabilitaciju, liječenje u hiperbaričnoj komori, ostvarivanje prava na ortopedska i druga medicinska pomagala, programe edukacije i pomoći pri zapošlajvanju. Financiranje izgradnje i opremanja Veteranskih centara planirano je iz strukturnih fondova Europske unije.

 

Krapinsko-zagorska županija podupire realizaciju ovog hvalevrijednog projekta, koji će doprinijeti tome da braniteljska populacija dobije adekvatnu zdravstvenu njegu i zaštitu. Nakon otvaranja Prve veteranske bolnice u Hrvatskoj, u Općoj bolnici Zabok, ovo je novi korak ka ostvarivanju tog cilja.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 9.2.2015 | Prikazano 3863 puta