Novosti 6.8.2017
Županijska skupština

Proslavljeno 90 godina DVD-a Belec

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je u nedjelju, 6. kolovoza 2017. godine, prisustvovala obilježavanju 90 obljetnice postojanja i djelovanja DVD-a Belec.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki pozdravila je brojne okupljene na svečanoj sjednici DVD-a Belec te čestitala 90 godina postojanja i djelovanja svim članovima DVD-a na čelu s predsjednikom Ljudevitom Vrlecom. "Vatrogastvo je u našem frtalju svijeta način života, osim što pomažete u neprilici nosite i društveni život svoga kraja. Krapinsko-zagorska županija brine o svojoj vatrogasnoj zajednici, na Županijskoj skupštini smo rebalansom još malo podignuli sredstva za županijsku vatrogasnu zajednicu te su ona sad na razini od gotovo milijun kuna, a njima se pomaže i obilježavanje obljetnice poput ove današnje u Belcu ili one koja početkom listopada slijedi u Zlatara" rekla je predsjednica Skupštine te uz vatrogasni pozdrav Vatru gasi, brata spasi vodstvu DVD-a Belec uručila prigodnu županijsku zahvalnicu.

Prisutnima su se obratili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Zoran Gregurović, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zlatara Vlado Varga te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava. Svečana je sjednica je protekla u znaku dodjele povelja, priznanja i zahvalnica, a zatim su okupljeni vatrogasci svečanim mimohodom krenuli na misu u crkvu sv. Marije Snježne.

DVD Belec osnovan je 1927. godine. Članovi DVD-a danas uz redovne vatrogasne djelatnosti sudjeluju i  u brojnim župnim i gradskim aktivnostima – čuvanju Kristovog groba, proslavi balgdana sv. Florijana, hodočašću u Mariju Bistricu, manifestaciji Dani kajkavske riječi...

Fotogalerija


Zadnja promjena: 6.8.2017 | Prikazano 7364 puta