Novosti 10.9.2021
Gospodarstvo

Dodijeljena priznanja tvrtkama za 30. obljetnicu rada

U HGK - Županijskoj komori Krapina u petak, 10. rujna 2021. godine dodijeljena su priznanja za dugogodišnje poslovanje tvrtkama s područja Krapinsko – zagorske županije koje obilježavaju svoju 30. obljetnicu rada.

Čestitke je uputio župan Željko Kolar, uz zahvalu na doprinosu razvoju gospodarstva i cjelokupnog razvoja Krapinsko – zagorske županije. „Ovih 30 godina, 90 – te su ratne godine, pa su bile tranzicijske godine, usudio bih se reći da ste 60 – godišnjaci što se tiče uvjeta u kojima ste zapravo stvarali svoje firme. Jer nikad nije lagano poslovati a u tim uvjetima je to još duplo teže. Naše gospodarstvo se pokazalo čvrsto, na dobrim temeljima, izvozna orijentiranost nam je omogućila sjajan rezultat. Pad samo za nešto manje od 3 posto i u ukupnim prihodima i dobiti, je, mogu slobodno reći, zanemariv, s obzirom na uvjete. Posebno je bitno što se očuvala ogromna većina radnih mjesta. Vrlo ste pažljivo pratili europske trendove, dobro iskoristili ulazak Hrvatske u EU, povlače se sredstva iz EU fondova, investira u nove tehnologije, u ljude, imamo kvalitetan proizvod koje je europsko tržište prepoznalo. Ta orijentiranost na proizvodnju je baš tih 90 – tih godina izazvala veliku nezaposlenost na području KZŽ a danas se to nama pokazuje kao plus. Stoga velika hvala“, rekao je župan Kolar.

 

Predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec čestitao je na ovom uspjehu firmama, istaknuvši da su osnovane 90 – tih kada je bila najveća kriza. „Uzeli ste stvari u svoje ruke, sami odlučivali o svojoj sudbini i u tome ste bili uspješni. Relativno je lako osnovati firmu, ali održati je 30 godina da bude vitalna, živa, da zapošljava ljude, da izvozi, da postanu dobitnici najviših priznanja, to je velika stvar. Prošla godina je bila godina pandemije, no unatoč krizi zagorsko gospodarstvo je ostalo stabilno, zapošljavalo, povećavalo broj firmi. Kada ne bi bilo ovakvih hrabrih poduzetnika, nezaposlenost u županiji bi bila puno veća. Mi smo županija koja živi od proizvodnje koja čini oko 47 posto ukupnih županijskih prihoda“, rekao je Grilec.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 10.9.2021 | Prikazano 2579 puta