Novosti 15.7.2021
Ostalo

Prijem za europsku doprvakinju u plivanju Janu Pavalić

Župan Željko Kolar održao je uz četvrtak, 15. srpnja 2021. godine prijem za 14-godišnju plivačicu Janu Pavalić i njezinog trenera Ivicu Androića iz PK Olimp Zabok, koja je osvojila srebrnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu.

Jana je osvojila srebrnu medalju u disciplini 50 metara slobodno za 25,33 sekunde, što je sedam stotinki slabije u odnosu na hrvatski rekord kojeg je ostvarila u kvalifikacijama. Ovaj rezultat ostvarila je ujedno i kao najmlađa natjecateljica na ovom prvenstvu.

Župan Željko Kolar čestitao je Jani i njezinom treneru na fantastičnom uspjehu koji je ostvarila. „Naša Jana me podsjeća na Janicu Kostelić - ima tek 14 godina a već je oborila brojne seniorske rekorde. S ovim rezultatom kojeg je ostvarila u Rimu, isplivala je normu za Olimpijske igre no nažalost, malo prekasno. Iz razgovora s njom i njezinim trenerom, s obzirom na njene rezultate, s obzirom na zrelost, volju i želju za napredovanjem u sportskim rezultatima, uvjeren sam da će 2024. na Olimpijskim igrama u Parizu Krapinsko-zagorska županija imati svoju sportašicu. To joj od srca želim. Inače, u europskom i u svjetskom plivanju ogromna konkurencija i već dugo se na svjetskoj sceni nije dogodilo da jedna mlada sportašica postigne takve fantastične rezultate. Ove godine smo u proračunu osigurali 100 tisuća kuna za potporu rada klubu. Za sljedeću godinu osim te potpore smo dogovorili kupnju novog kombija. Danas smo potpisali ugovor o stipendiranju za narednih šest mjeseci temeljem kojeg će Jana dobivati 400 kuna mjesečno, uz jednokratnu novčanu pomoć od 2000 kuna od Krapinsko-zagorske županije. Vidimo se u Parizu“, rekao je župan Kolar.

 

Europska doprvakinja i višestruka hrvatska rekorderka Jana Pavalić rekla je kako na trku uvijek ide opuštene glave, ne opterećena rezultatima i da uvijek daje sve od sebe. Vrijedi istaknuti da su sve djevojke, njezine konkurentice, koje su sudjelovale na Europskom prvenstvu bile starije od Jane po dvije do tri godine. „Već sam naviknula plivati sa starijima, tako da to sad nije bi poseban osjećaj, ali je ipak teže plivati sa starijima nego sa svojim vršnjacima. Plivanjem se bavim šest godina i već sam dobila nekoliko ponuda iz Amerike, no o tome ću razmišljati tek nakon što završim srednju školu“, rekla je Jana.

 

Trener i sportski direktor Plivačkog kluba Olimp Zabok, Ivica Androić, zahvalio je županu i Krapinsko-zagorskoj županiji na podršci koju već godinama daju Klubu te na obećanom i dogovorenom novom kombiju. „Baš nas je ugodno iznenadio i nadam se da ćemo sve ovo vratiti našim dobrim rezultatima i za tri godine olimpijkom u Parizu, jer Jana je izuzetno talentirana i to je 20-ak posto njezinog uspjeha, ali važni su predanost tome što radi i ljubav prema plivanju su važni. Ona u svakom treningu i u svakoj utrci uživa i dok je tome tako, bit će i dobrih rezultata“, rekao je Androić.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.7.2021 | Prikazano 632 puta