Novosti 24.5.2022
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova o planovima za 2022. i 2023. godinu

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije je u petak, 20. svibnja 2022. godine, u prostorijama Županije u Krapini održalo svoju 2. sjednicu.

Raspravljalo se o aktivnostima koje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova planira uvrstiti u Dvogodišnji program rada i financijski plan za 2022. i 2023. godinu. Predsjednica Povjerenstva Snježana Romić istaknula kako se planira održavanje redovitih sjednica, obilježavanje značajnih datuma vezanih uz problematiku ravnopravnosti spolova, senzibiliziranje javnosti o problematici ravnopravnosti spolova kroz likovne i literarne natječaje za vrtiće, osnovne i srednje škole, predstavljanje rada Povjerenstva kroz medije te objave na mrežnim stranicama Krapinsko-zagorske županije, kao i izrada vizuala, održavanje radionica, edukacija, okruglih stolova i drugih radnih sastanaka. Kao važan dio aktivnosti Povjerenstva izdvojeno je i poticanje međuresorne suradnje s drugim institucijama i udrugama, praćenje i obrada pokazatelja o rodnoj zastupljenosti u različitim segmentima društva te predlaganje mjera i aktivnosti sukladno prikupljenim pokazateljima. Sve će aktivnosti biti poduzete s ciljem senzibiliziranja javnosti o temi rodne ravnopravnosti i suzbijanja rodnih stereotipa,

Sjednici su prisustvovale i zamjenica župana Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 24.5.2022 | Prikazano 1623 puta