Novosti 27.9.2021
Ostalo

POPIS STANOVNIŠTVA: U KZŽ do sada popisane 38.523 osobe

U Krapini je u ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine, održana konferencija za medije na temu trenutnog stanja popisa stanovništva na području Krapinsko-zagorske županije.

Konferencija za medije je planirana za prvi dan terenskog popisivanja, no budući da se jučer navečer srušio sustav za samopopisivanje odlučeno je da se produlji rok u kojem se građani mogu sami popisati. „Pozivam sve sugrađanke i sugrađane koji se žele popisati da tu mogućnost iskoriste danas do 24 sata, jer drugog produženja roka neće biti i sutra ujutro će krenuti tzv. drugi dio ili druga faza popisa stanovništva odnosno terenski dio gdje će popisivači dolaziti ljudima na kućnu adresu i obaviti popis“ – poručio je župan Željko Kolar te naveo kako su se na području Krapinsko – zagorske županije dosad popisale 38.523 osobe ili 10.700 kućanstava, što iznosi 31 % od procjene broja stanovnika 2019. godine (124.407 stanovnika). „To je dobar odaziv ljudi i olakšat će popisivačima odvijanje druge faze popisa, s obzirom da je 30 posto stanovništva već popisano“ – naglasio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove Silvija Profeta Fabijančić izvijestila je da sutra na teren izlazi 226 popisivača i 27 kontrolora. „Svi imaju ili EU digitalne covid potvrde ili će biti redovno testirani za cijelo vrijeme trajanja popisa. Testiranje je organizirano na 15 punktova u organizaciji Krapinsko – zagorske županije u suradnji s Domom zdravlja KZŽ“ – rekla je pročelnica Profeta Fabijančić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.9.2021 | Prikazano 721 puta