Novosti 7.9.2016
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Otvoreni novi prostori Društva Crvenog križa KZŽ i GDCK Krapina

Župan Željko Kolar je u utorak, 6. rujna 2016. godine, nazočio svečanosti otvaranja novog poslovnog prosotra Gradskog društva Crvenog križa Krapina i Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije koji se nalazi u Krapini na prvom katu zgrade u ulici Frana Galovića 7d.

Župan Željko Kolar je na svečanosti otvaranja izrazio zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju ovog prostora „Nakon ovakve duge tradicije Gradskog društva Crvenog križa Krapina od 131 godinu te Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije od 21 godinu i nakon sjajnih rezultata koja naša društva postižu zahvaljujući izvrsnom radu svojih djelatnika i brojnih volontera, logičan je korak da se za njih kupi i opremi ovakav izvrstan prostor“ istaknuo je župan Kolar i najavio da će Županija osigurati ostatak sredstava potrebnih za opremanje kako bi se novi prostor mogao kompletno staviti u funkciju.

Prostor su simboličnim rezanjem vrpce otvorili prvi ravnatelj Društva Crvenog križa KZŽ i bivši ravnatelj GRDK Krapina Stjepan Puškar te voditeljica Kluba mladih GDCK Krapina Petra Vidović. Poslovni prostor od 220 četvornih metara vrijednih 220 tisuća eura nalazi se u Krapini na prvom katu zgrade u ulici Frana Galovića 7d. Potrebna sredstva nabavljena su kroz kreditnu liniju na otplatu od 10 godina, koju u jednoj trećini otplaćuje Crveni križ Krapina, u jednoj trećini Grad Krapina, a u jednoj trećini Općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Krpainsko-zagorska županija je sa 130.000 kuna financirala prostor i opremu koje će koristiti Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije. Prisutnima su se na svečanosti obratili i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenica izvršnog predsjednica Hrvatskog Crvenog križa Gordana Lazić Tafra, ravnatelj GDCK Krapina i Društva Crvenog križa KZŽ Davor Šimunović, predsjednica DCK KZŽ Štefica Pasarić, predsjednica GDCK Krapina Dragica Ferjanić te jedan od brojnih donatora slikar Stjepan Đukić Pišta koji je ovom prilikom potomcima  osnivačice i prve predsjednice GDCK-a Krapina Roze Farkaš uručio dva njezina portreta.

Među brojnim okupljenika koji su, unatoč lošem vremenu, došli na svečanost otvaranja bili su i saborski zastupnici Marija Puh i Žarko Tušek, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug. Program otvaranja su svojim glazbenim izvedbama uveličali Barbara i Rajko Suhodolčan, a novi je prostor na kraju svečanosti blagoslovio krapinski župnik Tomica Šestak.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 7.9.2016 | Prikazano 5510 puta