Novosti 24.11.2020
Koronavirus

Hrvatski župani i Vlada RH o uvođenju novih epidemioloških mjera

Župan Željko Kolar je u utorak, 24. studenoga 2020. godine, putem video veze sudjelovao na sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, hrvatskim županima te predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina.

Na sastanku je analizirano postojeće stanje u Republici Hrvatskoj te se raspravljalo o mogućnosti uvođenja novih nužnih epidemioloških mjera, koje bi najviše odgovarale trenutnom stanju u državi i društvu. „Mislim da se nakon današnjeg sastanka iskristaliziralo da postojeće mjere nisu dovoljne, makar je još veći problem nadzora nad njihovim provođenjem budući da je očito kako ih se dio naših sugrađana ne pridržava. Da se svi pridržavaju, mi jednostavno ne bi imali ovakve brojke. Raspravljalo se o raznim mogućnostima te je dogovoreno da će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u sljedećih 48 sati Vladi i županima predložiti stroži set mjera za uvođenje na nacionalnoj razini“ – rekao je nakon sastanka župan Željko Kolar te je u osvrtu na situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiji  istaknuo kako se kontinuirano analizira epidemiološko stanje te razmatraju mogućnosti uvođenja dodatnih mjera. „Ako u ovom tjednu ne uspijemo smanjiti broj zaraženih i prije svega pritisak na Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, Nacionalnom ću stožeru predložiti strože mjere za našu županiju“ – poručio je župan Kolar.

Na sastanku je sudjelovao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te više ministara u Vladi Republike Hrvatske, među kojima i ministar zdravstva Vili Beroš te ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović. „Ovo će biti najjače mjere u ovom drugom valu epidemije, s ciljem da zdravstveni sustav bude neopterećen i da svi dobiju zdravstvenu skrb.  Mi ćemo pripremiti draft za uži kabinet Vlade i župane, vidjet ćemo reakcije i primjedbe i onda donijeti  odluku“ – rekao je nakon sastanka ministar Božinović


Zadnja promjena: 24.11.2020 | Prikazano 1386 puta