Novosti 7.5.2018
Gospodarsko-socijalno vijećeGospodarstvo

Održana 9. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

9. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća održana je srijedu, 2. svibnja 2018. godine, u dvorani za sastanke Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Na sjednici se raspravljalo o kretanjima na tržištu rada u 2017. godini te prva tri mjeseca 2018.  te o ulozi o ulozi Krapinsko-zagorske županije u predstavljanju deficitarnih zanimanja za srednjoškolsku i fakultetsku razinu obrazovanja. Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako su ove godine u projekt predstavljanja srednjoškolskih zanimanja bili uključeni i učenici 7. razreda te da su deficitarna zanimanja  učenicima i njihovim roditeljima približena i posebnim kratkim promotivnim filmovima.

Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Darko Šalković je nakon sjednice istaknuo kako se na području Krapinsko-zagorske županija stanje po pitanju nezaposlenosti poboljašlo do te mjere da se sada možda i više brine o kvalifikacijama ljudi koji su ostali nezaposleni. „Raduje me da tu postoje poticaji za prekvalifikaciju, a moram spomenuti i činjenicu da pada broj mladih koji kreću na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnih odnosa, što se opet kompenzira drugim poticajnim mjerama“ – istaknuo je predsjednik GSV-a Darko Šalković. Na sjednici je istaknuta potreba za osiguranjem radne snage za tržište rada te je naglašeno kako je krajem ožujka 2018. godine zabilježeno 23,4% manje nezaposlenih u Krapinsko-zagorskoj županiji nego u istom mjesecu 2017. godine.

 


Zadnja promjena: 7.5.2018 | Prikazano 6055 puta