Novosti 19.6.2015
Gospodarsko-socijalno vijeće

Održana 2. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Gospodarsko-socijalno vijeće u Krapinsko-zagorskoj županiji je u srijedu, 17. lipnja, održalo svoju drugu sjednicu na kojoj je raspravljalo o stanju na tržištu rada i županijskim planovima na području socijalnih usluga.

Zajedno sa Gospodarsko-socijalnim vijećem zasjedalo je i Savjetodavno vijeće pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, područni ured Krapina u koje su ovom prigodom imenovani predstavnici udruga sindikata: Denis Despenić, Dinko Prpić i Darko Šalković.

Raspravljalo se o stanju na tržištu rada koje bilježi pozitivne trendove, među kojima se osobito izdvaja najveći rast osiguranika mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj. Vijeća su zaključila da je ovakav napredak rezultat truda svih uključenih u razvitak gospodarstva i poticanja zapošljavanja. Mjere aktivne politike zapošljavanja, dobro prihvaćene od poslodavaca, donijele su pozitivne efekte na kojima treba i dalje inzistirati. Kao problem je izdvojena nedovoljna mobilnost radne snage unutar zvanja i unutar Županije koje su uzrokovane nedovoljnom motivacijom korisnika. Na ovom pitanju treba dodatno raditi, a osobito se ističe potreba povećanja motivacije za iskorištavanje prilika za dodatno obrazovanje i osposobljavanje, prihvaćanje cjeloživotnog učenja i naposljetku usklađivanja sustava obrazovanja sa tržištem rada.

Gospodarsko-socijalno vijeće ovom je prilikom upoznato i sa izvješćem o provedbi Akcijskog plana socijalnih usluga za 2014. godinu, Socijalnim planom Županije za razdoblje 2014.-2020. godine i Akcijskim planom socijalnih usluga za 2015. i 2016. godinu. U izradi ovih opsežnih dokumenata, čija je svrha unaprijediti pružanje socijalnih usluga, sudjelovali su ključni stručnjaci s područja naše Županije.

Sjednicom je predsjedao zamjenik župana, ujedno i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća, Anđelko Ferek-Jambrek, a prisutna je bila i zamjenica župana Jasna Petek.

 

Prilozi:

  Zapisnik

Zadnja promjena: 19.6.2015 | Prikazano 8022 puta