Novosti 20.8.2021
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

U tijeku 1. faza obnove PŠ Peršaves

Župan Željko Kolar posjetio je u petak, 20. kolovoza 2021. godine Općinu Mače.

Tom prilikom župan Željko Kolar obišao je područnu školu Peršaves, gdje su u tijeku radovi na obnovi, koja je podijeljena u tri faze; prva faza obuhvaća unutarnje uređenje, druga obnovu krovišta i novu fasadu, a treća uređenje okoliša. Trenutno se izvode radovi u prvoj fazi, vrijedni ukupno 850.000 kuna. Krapinsko – zagorska županija je za tu namjenu osigurala 650 tisuća kuna, dok je 200.000 kuna ostvarila prijavom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Župan Željko Kolar istaknuo je prilikom obilaska: „Županija čitavo vrijeme pokušava voditi brigu i o matičnim i područnim školama. Dinamika uređenja PŠ Peršaves planirana je u tri godine a ukoliko će se moći prijaviti na neki od natječaja kroz Mehanizam za opravak i otpornost ili novu financijsku omotnicu KZŽ će to učiniti, kako bi se to moglo urediti iz europskih sredstava. S obzirom na radove, najvjerojatnije će učenici PŠ Peršaves, prva dva - tri tjedna nastavu pohađati u matičnoj školi“, rekao je župan Kolar.

 

Ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić istaknuo je kako će PŠ Peršaves ove školske godine pohađati 21 učenik u kombiniranim razrednim odjeljenjima. Područna škola u svakom malom mjestu jer srce mjesta, a u Peršavesi jedina ustanova koja je u tom mjestu živa. „Puno znači za opstojnost mjesta, sigurnost roditelja jer djeca mogu pješke do škole, ne mora im se organizirati prijevoz do matične škole i bitno je da imaju iste uvjete kao djeca u matičnoj školi, a što će dobiti nakon renovacije“, rekao je Grudenić.

 

Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec rekla je da je izrazito ponosna što se obnavlja PŠ Peršaves jer ju je i sama pohađala te da ju za nju vežu posebne uspomene. „Općina Mače je općina prijatelj, a dokaz tome je što zajedno s KZŽ brinemo o uvjetima školovanje djece. Ova ljepotica stara je 92 godine i drago mi je što će prije 100. rođendana doživjeti renovaciju i dobiti svoju novu osobnost“, rekla je Mikulec, pohvalivši ujedno i odličnu suradnju sa Županijom i ravnateljem škole.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 20.8.2021 | Prikazano 1258 puta

Najnovije iz područja