Novosti 16.7.2021
Ostalo

Župan Kolar započeo s obilaskom gradova i općina

Župan Željko Kolar započeo je s obilaskom jedinica lokalne samouprave na području Krapinsko – zagorske županije u kojima su nakon ovogodišnjih lokalnih izbora vođenje općina i gradova preuzeli novi čelnici.

Prvi posjet odrađen je u petak, 16. srpnja 2021. godine u Oroslavju. Župan Željko Kolar istaknuo je da je cilj ovih posjeta informirati čelnike o onome što je Krapinsko - zagorska županija radila na njihovom području u protekle četiri godine, koji su aktivni projekti na njihovom području, koje projekte pripremaju za sljedeće financijsko razdoblje i za Mehanizam za oporavak i otpornost i, naravno, da sasluša kakvi su prvi dojmovi, koji su im prioriteti te da dogovore način suradnje. „Sastanak s gradonačelnikom Oroslavja Viktorom Šimunićem protekao je u vrlo dinamičnoj atmosferi. Sviđa mi se što gradonačelnik reagira na prvu i želi da se što prije projekti počnu realizirati. Imamo isti stav oko administracije i načina na koji se taj dio problema treba rješavati. Bilo je nekih problema oko pripreme dokumentacije i rješavanja imovinsko - pravnih odnosa što se tiče sportske dvorane. Gradonačelnik je već povukao prve poteze i vjerujem da ćemo taj problem isto tako vrlo brzo riješiti“, rekao je župan Kolar.

 

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić zahvalio se županu na sastanku, na kojem se, kako je rekao, razgovaralo o nadolazećim projektima. Pohvalio je dobru suradnju s ravnateljima u rješavanju dokumentacije za sportsku dvoranu koja je kočila projekt. Istaknuo je i kako su zajedno sa Zagorskom razvojnom agencijom prijavili projekt 'sportske svlačionice', koje su bile veliki problem jer se 30-ak godina po tom pitanju nije učinilo ništa.

 

Župan Kolar najavio je i novi obilazak u ponedjeljak, 19. srpnja, Općini Kraljevec na Sutli i novoj načelnici Blanki Stipčić Berić. „Siguran sam da su ovakvi sastanci vrlo korisni za nove čelnike, tako i za mene kao župana kako bi doznali koji su im prioriteti u budućem razdoblju i kako bi se mogli uskladiti. Veselim se budućem suradnji“, zaključio je Kolar.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.7.2021 | Prikazano 634 puta