Novosti 15.7.2015
Ostalo

Djeca hrvatskih branitelja iz četiri županije položila vijence kod spomenika Lijepoj našoj.

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun", domaćin je ljetnog kampa za 39-ero djece hrvatskih branitelja iz četiri županije, koji se održava od 13. do 18. srpnja 2015. godine.

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun" projekt realizira u partnerstvu s još tri udruge; UVSPDR "ALFA" Zagreb, UVSPDR "DELTA" Županja i UVSPDR "AJKULA" Rijeka. Projekt se provodi treću godinu za redom, na način da je svake godine domaćin druga udruga. Tako je 2013. godine ljetni kamp bio održan u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a lani na području Primorsko-goranske županije. U Kampu borave djeca hrvatskih branitelja - ratnih pripadnika specijalnih jedinica policije. Prednost boravka u Kampu imaju djeca iz obitelji slabijeg imovnog stanja i djeca s poremećajima u ponašanju.

Ovogodišnji ljetni kamp provodi se od 13. do 18. srpnja i od 20. do 25. srpnja. U tom vremenu za sudionike je pripremljen niz aktivnosti edukativnih i sportskih aktivnosti i radionica. Drugog dana kampa sudionici kampa su kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku položili vijence te na taj način odali počast Domovini. Dobrodošlicu u Zagorje poželjeli su im tom prilikom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. Djeca su istog dana u Velikom Trgovišću posjetila rodnu kuću prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana i Spomen školu Franjo Tuđman. Nakon Velikog Trgovišća, uslijedio je obilazak Klanjca gdje su sudionici na tamošnjem gradskom groblju odali počasti na grobu autora hrvatske himne Antunu Mihanoviću, nakon čega su razgledali postav Galerije Antuna Augustinčića.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.7.2015 | Prikazano 4187 puta