Novosti 14.12.2015
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladiHumanitarna pomoćObrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Humanitarnim koncertom obilježeno 60 godina Udruge slijepih KZŽ

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je u nedjelju, 13. prosinca 2015. godine, prisustvovala humanitarnom koncertu koji je Udruga slijepih Krapinsko-zagorske županije organizirala povodom obilježavanja 60 godina svog rada.

Koncert je svojim nastupom otvorio Zlatko Deveničar – predsjednik Udruge slijepih KZŽ, a uz njega su nastupili i brojni domaći izvođači Mirko Švenda Žiga, F-band, Podvinčani, Rajko Suhodolčan, Savski valovi, Sinovi Zagorja, Oliver Korade, Boss band, Klapa Bistrica, ŽVS Kušlec, Ansambl Zagorje, Mladen Kos, Slavko Blažinović i ženski zbor KUD-a Bedekovčina. U njihovom su nastupu uživali brojni posjetitelji koji su se ovom prilikom okupili u sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina. Koncertu je uz zamjenicu župana Jasnu Petek nazočio i načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Predsjednik Udruge slijepih Zlatko Deveničar zahvalio je svim izvođačima te posjetiteljima na njihovom prilogu funkcioniranju udruge i istaknuo da će se sav prihod iskoristiti za pokrivanju materijalnih troškova njezinog rada. Udruga slijepih Krapinsko-zagorske županije jedna je od najstarijih udruga u Republici Hrvatskoj. Trenutno broji 130 članova, a osnovana je s ciljem poboljšanja kvalitete života svojih članova i njihove integracije u društvo radi čega provodi niz aktivnosti. Krapinsko-zagorska županija svake godine pomaže rad Udruge, a tijekom ove godine u Proračunu je osiguran iznos od 80 tisuća kuna.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 14.12.2015 | Prikazano 4536 puta