Novosti 10.11.2015
Gospodarstvo

Održana edukacija o poticanju zaposlenika u odlučivanju

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Krapina je u utorak, 10. studenoga, u svojim prostorima u Krapini organizirala edukaciju „Kako i zašto poticati sudjelovanje zaposlenika u odlučivanju.“

Na edukaciji je sudjelovao zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek koji je na samom početku pozdravio organizatore i  sve polaznike. Zamjenik župana za gospodarstvo pohvalio je temu edukacije i u nastavku se osvrnuo na značaj radnika u našem gospodarstvu sve uspješne tvrtke koriste brojne prilike da se zahvale svojim radnicima jer svi uspješni poduzetnici znaju koliko radnici pridonose razvoju tvrtke. Realno jest da tvrtke svoj uspjeh duguju jednom dijelu menadžmentu, a velikim dijelu odgovornim radnicima što se osobito dobro može vidjeti na području Krapinsko-zagorske županije“ naglasio je zamjenik župana za gospodarstvo.

Današnja je edukacija održana u sklopu projekta DEMINE – povećanje uključenosti zaposlenika u poslovanju u poduzećima kojeg Europska unija sufinancira iz programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS. Nositelj projekta vrijednosti 151.723,17 eura je Fundacija Prizma iz Slovenije, dok su uz ŽK Krapina ostali projektni partneri Štajerska gospodarska komora iz Slovenije, Savez samostalnih sindikata Slovenije – Područna služba Podravje te Savez samostalnih sindikata Pančevo iz Srbije. Cilj projekta je promicanje znanja o EU i nacionalnim regulativama kako bi se povećala uključenost zaposlenika u poslovanje i upravljanje operativnim praksama u tvrtkama, odnosno informiranje radnika kroz koje mjere mogu ostvarivati utjecaj na odluke koje se poduzimaju unutar tvrtke.

Voditelj edukacije bio je predstavnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Darko Šeperić  koji je ovom prilikom  predstavio i priručnik za uvođenje participacije u poslovnu praksu Sudjelovanjem do povjerenja i uspješnog poslovanja koji u prvi plan stavlja važnost sudjelovanja zaposlenika za uspješno poslovanje poduzeća i organizacija, pruža praktične smjernice, alate i primjere dobre prakse. Ovaj priručnik je jedan od glavnih rezultata čitavog projekta, nastao u suradnji svih partnerskih organizacija.
Edukaciji je nazočio i zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 10.11.2015 | Prikazano 3329 puta