Novosti 25.4.2022
Ostalo

Dan Općine Zlatar Bistrica

U sklopu obilježavanja Dana Općine Zlatar Bistrica je u petak, 22. travnja 2022. godine, u tamošnjem Domu kulture održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je i župana Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji  je uz čestitke za Dan Općine posebno istaknuo županijske projekte vezane uz Osnovnu školu Zlatar Bistrica. „Drago mi je da su nastavljeni i završeni ranije pripremljeni projekti, i što imate viziju za nastavak mandata. Bitno je da smo uporni, imamo građevinske dozvole i nikada ne odustanemo. U prošloj godini završili smo jedan kapitalni projekt u Zlatar Bistrici - izgradnju nove sportske dvorane. Dvorana je sada nominirana za najbolje arhitektonske rješenje u Hrvatskoj i to govori samo za sebe. Za financiranje gradnje smo imali dogovor s Općinom koja se kreditno zadužila na 10 – ak milijuna kuna, no 75 % toga otplaćuje KZŽ. Također je bitno da smo pripremili građevinsku dozvolu za dogradnju škole, kako bi djeca u Zlatar Bistrici imala nastavu u jednoj smjeni. Uz energetsku obnovu tako bismo riješili bi na duže vrijeme problem škole“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Nataša Krajačić, dok je načelnica Vesna Mikulec podnijela opširno izvješće o radu u proteklom razdoblju te planovima za naredno razdoblje.

U ime okupljenih čelnika jedinca lokalne samouprave okupljenima su se obratili gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić i načelnica Konjščine Anita Krok. Pozdrave predsjednika Vlade Republike Hrvatske je u svom obraćanju prenio njegov izaslanik državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek.

U popratnom programu održani su nastupi Kulturno-umjetničke edukacijske udruge Kaj Zlatar Bistrica.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 25.4.2022 | Prikazano 3273 puta