Novosti 8.12.2021
Poljoprivreda i šumarstvo

80 godina Poljoprivredne zadruge Krapina

Poljoprivredna zadruga Krapina je u utorak, 8. prosinca 2021. godine, u svojim prostorima u Krapini održala prigodnu svečanost kojom je obilježila 80 godina djelovanja.

Poljoprivredna zadruga Krapina osnovana je kao Sveopća seljačka gospodarska zadruga zagorskih privrednika, koja je osnovana 7. prosinca 1941. godine. Danas je ustrojena kao samostalni gospodarski subjekt sa 9 zaposlenika.  „U životu možete svašta kupiti, ali ne i tradiciju. Više od 900 ljudi je u proteklih 80 godina radilo u Poljoprivrednoj zadruzi Krapina, koja je u jednom trenutku imala i više od 1.700 članova. Raspon njezinih djelatnosti je bio izuzetno širok te je kroz svoju povijest bila nezaobilazan gospodarski subjekt na području Krapinsko-zagorske županije. Dakako da nije bilo lako izdržati ovih 80 godina. Mijenjali su se sustavi i države, a Zadruga je opstala. Poljoprivredna zadruga Krapina danas ima dobru perspektivu. Stabilno posluje, ima dobre poslovne partnere sa razvijenom mrežom trgovina te stalne i vjerne kupce. S obzirom na viziju koju ima upravitelj Kranjčec, vjerujem da će ona samo rasti na zadovoljstvo svih svojih djelatnika i kupaca“– poručio je župan Željko Kolar, koji je ovom prilikom PZ Krapina dodijelio zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju i unapređenju poljoprivrede.

„Počelo se s udruživanjem malih poljoprivrednika i otkupom njihovih proizvoda, a najbolje trenutke zadruga je proživljavala 70 – ih i 80 – ih godina prošlog stoljeća. Međutim, zadruga uredno posluje, izvršava sve svoje obaveze prema državi, banci, zaposlenicima i bavi se prvenstveno proizvodnjom jabuka, soka i octa od jabuka. Imamo dobru suradnju s lokalnim trgovačkim lancima, prisutni smo na tržištu Krapinsko – zagorske županije, Grada Zagreba i Sisačko – moslavačke županije“ – rekao je na kraju svečanosti upravitelj Zadruge Vlado Kranjčec.

Predsjednik Skupštine Zadruge Josip Lončar ovom je prigodom dodijelio priznanja Poljoprivredne zadruge Krapina za izniman doprinos u razvoju i unapređenju njezinog rada Krapinsko-zagorskoj županiji, Trgocentru d.o.o. i Nadi Topolovec – djelatnici koja u PZ Krapina radi već 43 godine. Zahvalnica je dodijeljena tvrtki MIP d.o.o. iz Siska.

Na obilježavanju su, uz predstavnike dobitnika priznanja i djelatnike Poljoprivredne zadruge Krapina, sudjelovali i pročelnica županijskog upravnog odjela nadležnog za poljoprivredu Sanja Mihovilić te nekadašnji upravitelj Zadruge Željko Košutić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 8.12.2021 | Prikazano 1442 puta