Novosti 29.8.2021
Ostalo

Velika završnica 53. kulturno – zabavne i športske manifestacije „Prvi glas Zagorja”

U subotu, 28. kolovoza 2021. godine završeno je 53. izdanje kulturno – zabavne i športske manifestacije „Prvi glas Zagorja”.

Završnici događanja nazočio je i župan Željko Kolar, koji je istaknuo važnost ove manifestacije za Krapinsko - zagorsku županiju. „U Svetom Križu Začretju za “Prvi glas Zagorja“ uvijek se traži stolac više, uz 60-ak sjajnih priredbi različitih profila, pokazalo se da na neki način Sveti Križ Začretje posebno privlači ljude i da je pjevački festival “Prvi glas Zagorja“ izuzetno bitan za promociju mladih pjevača. Vjerujem da će se u narednim godinama ta tradicija i nastaviti. Ovakve manifestacije izuzetno su važne i za ljude koji imaju smještajne kapacitete. Pritom ne mislim samo na velike hotele i toplice, već i na privatne smještaje, kojih u županiji imamo sve više i više. To su uglavnom smještaji visokih kategorija, s četiri ili pet zvjezdica i oni su najpopunjeniji jer 265 dana u godini je popunjenost u privatnim smještajnim kapacitetima s pet zvjezdica, od četiri zvjezdice 25 dana manje, tri zvjezdice još 25 dana manje i to znači da treba ulagati u što veću kategoriju, a to je naravno kvaliteta usluge. Naše manifestacije, dodatna su ponuda, ali i prilika našim OPG-ovima da promoviraju svoje proizvode, a naravno i da nešto prodaju i zarade”, rekao je Kolar.

 

Načelnik Općine Sv. Križ Začretje Marko Kos vrlo je zadovoljan posjećenošću manifestacije. „S ponosom mogu reći da smo imali odličnu posjećenost i nama je to najveća nagrada – jer to potvrđuje da je kompletan festival, nudeći pregršt sadržaja, od koncerata raznih glazbenih žanrova, izložbi i predstava, dobro osmišljen”, rekao je Kos. Manifestacija tradicionalno završava finalom pjevačkog festivala „Prvi glas Zagorja", na kojem je ove godine nastupilo 10 mladih izvođača. Četveročlani žiri, u kojem su bili Siniša Leopold kao predsjednik te Barbara Othman, Robert Mihovilić i Domagoj Šiljeg iz CMC TV-a, odlučili su da je Prvi glas Zagorja 2021. godine – Kristina Tepeš.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 29.8.2021 | Prikazano 1693 puta