Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 28.12.2022
EU fondovi, europske integracije, međunarodna i regionalna suradnja

Održan sastanak na temu Razvojnog sporazuma Sjever: Još puno prostora za iskorak

dodatiU Čakovcu je u utorak, 27. prosinca 2022. godine, održan sastanak na temu Razvojnog sporazuma sjever te prateća dodjela ugovora o dodjeli EU sredstava u iznosu 54 milijuna kuna.

Sastanak je vodio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u čijoj su pratnji bili i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji socijalne politike Marin Piletić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.  Uz župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, na sastanku su bili i ostali župani uključeni u projekt Sjever: župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

Nakon uvodnih pozdrava premijera Plenkovića, župana Posavca i gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini, ministrica Nataša Tramišak iznijela je pregled mogućnosti ulaganja na području Sjevera Hrvatske. Ministar Marin Piletić predstavio je Poziv za izgradnju i opremanje centra za starije osobe i pregled ulaganja na području Sjevera Hrvatske, dok je ministrica Marija Vučković govorila o ulaganjima u poljoprivredu i ribarstvo na području Sjevera Hrvatske.  Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka istaknuo kako je poseban naglasak stavljen na temu regionalnog razvoja, socijalne politike i poljoprivrede te da je objedinjena rasprava sadržajna, sa iznijetim interesima i prioritetima župana, sugestijama saborskih zastupnika, ali i politike Vlade koje provode nadležna ministarstva.

„OVDJE IMA PUNO PROSTORA ZA ISKORAK, ZA BOLJU SURADNJU I BRŽE RJEŠAVANJE PROJEKATA“
Župan Željko Kolar je nakon sastanka istaknuo kako je prošlo godinu dana od potpisivanja ugovora do ponovnog sastanka, koji je protekao u revijalnom tonu. „To ne znači da se ništa nije radilo u Vladi, dapače bilo je niz javnih natječaja i poziva koji su bili usmjereni na povlačenje europskih sredstava po pojedinim područjima, ali oni nisu direktno vezani za Razvojni sporazum. Ovdje ima puno prostora za iskorak, za bolju suradnju i brže rješavanje projekata. Zato sam i predložio danas da se promijeni jedan dio sporazuma odnosno da kad se odredi indikativna lista svih natječaja koji će se raspisivati po novoj financijskoj omotnici, da onda mi napravimo vremenski plan provedbe tih projekata“ – rekao je župan Kolar objasnivši kako bi zbog samog planiranja i projektiranja te dinamike bilo puno bolje da se definira provedba strateških projekata. „Svakom je jasno da se ne može sve odjedanput, ali da se dogovorimo koji su to prioriteti i da znamo kada će se koji projekt izvoditi. Primjerice, lepoglavska spojnica je ušla u Razvojni sporazum. Studija utjecaja na okoliš objektivno traje dvije godine, a izrada projektne dokumentacije i dobivanje građevinske dozvole traje dvije godine i onda znamo da se tek za pet godina može početi s izgradnjom lepoglavske spojnice. Što znači da bi ova postojeća pruga trebala hitnu sanaciju jer ne zadovoljava ni one najmanje uvjete“ – naveo je župan Kolar. 

Na sastanku su sudjelovali i saborski zastupnici s područja Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić i Žarko Tušek te ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar.

 

URUČENI UGOVORI ZA PROJEKTNO-TEHNIČKU DOKUMENTACIJU ZA ZGRADE CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE I ZAVODA ZA HITNU MEDICINU
Nakon sastanka podijeljeni su i ugovori o dodjeli EU sredstava za pojedine projekte iz pet sjevernih županija: Ugovori za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, Ugovori iz projekta “Zaželi” te Ugovori za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju. Uručeno je ukupno 56 ugovora vrijednosti oko 54 milijuna kuna. Župan Željko Kolar preuzeo je ugovor o dodjeli 241,68 tisuća eura bespovratnih sredstava za projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, dok je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić preuzeo  ugovor kojim se odobrava 128,69 tisuća eura bespovratnih sredstava za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju zgrade sjedišta Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

Dodatno, ugovor u sufinanciranju za projekt Općine Hrašćina primio je načelnik Branko Tukač te za projekt svog OPG-a Radovan Herceg.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 28.12.2022 | Prikazano 1322 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
veljača 2023
poutsrčepesune
3031
1
 • Registar sportskih djelatnosti
 • Javni natječaj za prijam u službu vježbenika u Upravni odjel za financije i proračun
 • 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • OBNOVA OD POTRESA: Ministar Bačić u posjeti Krapinsko-zagorskoj županiji
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • Javna nabava benzina i dizel goriva
 • Savjetovanje - II. izmjena Pravilnika I. za provedbu mjera poljo. proizvodnje
 • Savjetovanje - II. izmjena Pravilnika II. za provedbu mjera poljo. proizvodnje
 • Nabava opreme za operativne snage CRO-SI-SAFE
 • 2
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš teh. održavanja rijeke Krapina
 • NAJAVA: 9. sjednica Županijskog savjeta mladih
 • 10 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • Dr. Lipovac u Humu na Sutli o raku vrata maternice
 • Financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija u 2023. godini
 • Javne potrebe u kulturi: Osigurano 435.000 eura. Uskoro i informativna radionica.
 • Odluka o donošenju programa KZŽ za razdoblje 2022.-2025.
 • Godišnje izvješće o provedbi Provedbenog programa KZŽ za 2022.
 • 3
 • Veliki jubilej ljubavne poezije: Pred nama 20. Recital Željka Boc
 • Javni poziv za projekte i programe udruga branitelja 2023.
 • 10 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • MOŽDANI UDAR KOD ŽENA: Javnozdravstvena i edukativna kampanja u Krapinskim Toplicama
 • 4
 • Savez Alpe Jadran: S glavnim tajnikom o zajedničkim projektima i viziji budućnosti
 • 10 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • 5
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272812345
  6789101112
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika