Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 11.12.2021
Partnersko vijeće Krapinsko - zagorske županije

Održana 13. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

U utorak, 07. prosinca 2021. u Krapini je održana 13. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ.

Na Skupštini je predstavljeno Izvješće o radu za 2020. i 2021. godine te aktivnosti koje su se odnosile na projekt ENTER u sklopu kojeg je usvojena Strategija razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2021-2027, održani coffee chatovi na teme „Ugrađivanje društvenog učinka u biznis” i „Kako se mjeri i uspoređuje društveni učinak“.

 

U proteklom razdoblju održane su brojne aktivnosti koje pridonose ostvarenju ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala, a neke od njih navedene su u nastavku: ciklus radionica udruge UNUO na temu vrsta invaliditeta te načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom, sudjelovanje učenika Srednje škole Zabok i škola partnera s profesorima – mentorima na 16. kuharskom natjecanju i festivalu gastronomije ''Biser mora'' u sklopu projekta „ReCeZa”, potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva „Zaželi“- program zapošljavanja žena - faza II, održano završno događanje u okviru projekta „Baltazar 4“ u Zaboku uz prezentaciju publikacije izrađene u okviru projekta, sudjelovanje u radnoj skupini projektnih partnera za definiranje uspostavljanja NEET Centara u KZŽ i Gradu Zagreba i definiranje programa rada NEET centara u sklopu projekta „Mladi mogu sve“, organiziran Znanstveni piknik u sklopu projekta „ZEZARA“.

 

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije  Karolina Barilar predstavila je aktivnosti PVTR KZŽ obuhvaćene Planom rada za 2022. godinu te naglasila važnost projekata koji su u provedbi. Plan rada izrađen je na temelju dostavljenih podataka o aktivnostima u projektima koji su u provedbi no uz nove natječaje doći će do povećanja skupa aktivnosti u okviru novih projekata. Tajnica PVTR KZŽ Katarina Gršetić predstavila je na razmatranje i usvajanje Akcijski plan za 2021. godinu za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ za razdoblje 2021.-2027. godine. Akcijski plan služi kao sredstvo operacionalizacije i provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala te omogućuje strukturiran pregled aktivnosti potrebnih za provedbu Strategije u određenom razdoblju.

 

Predstojnik HZZ PU Goran Vukmanić predstavio je kretanja na tržištu rada za razdoblje I.-X. 2021. a ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec aktivnosti projekta „Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu“.

 

Predsjedavajuća PVTR KZŽ Mirjana Jurman istaknula je kako su posljednjih nekoliko godina Lokalna partnerstva postala ključni pokretači razvoja lokalne zajednice u području zapošljavanja a partnerski pristup na županijskoj/regionalnoj razini prihvaćen je u okviru nekoliko programa, posebice županijskih razvojnih partnerstava i županijskih gospodarskih i socijalnih vijeća. Važnost Lokalnih partnerstva za zapošljavanje ogleda se i u činjenici da su dosad raspisana tri natječaja vezana isključivo uz njihovo funkcioniranje te su u sklopu svakog natječaja odobrena sredstva za provedbu projekata na području Krapinsko - zagorske županije.

 

Nakon usvojenih Izvješća i Plana rada izvršen je izbor novog Upravnog odbora u sastavu: Jasna Petek – predsjednica, Goran Vukmanić – zamjenik te članovi: Karolina Barilar, Darko Varga, Josip Grilec član, Ivica Rozijan član, Ivana Radanović. Tajnica: Katarina Gršetić

 

Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je prisutnima na povjerenju za izbor, dosadašnjoj predsjednici Mirjani Jurman na vođenju PVTR KZŽ te je tom prilikom istaknula da ostvarenje zadanih ciljeva ovisi o suradnji i aktivnostima svih partnera, odnosno svih dionika koji mogu utjecati na razvoj ljudskih potencijala.


Zadnja promjena: 11.12.2021 | Prikazano 696 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
listopad 2022
poutsrčepesune
2627282930
1
134 nove osobe pozitivne na koronavirus
2
31 nova osoba pozitivna na koronavirus
3
 • Dječji tjedan u Krapinsko-zagorskoj županiji
 • Rana intervencija u djetinjstvu kao doprinos budućnosti zajednice
 • Ocjena prihvatljivosti za ekološku mrežu - izgradnja parka Otok ljubavi
 • 56 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • 4
 • 25 godina službe zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića
 • PREKOGRANIČNA DEMONSTRACIJSKA VJEŽBA U KLANJCU
 • 221 nova osoba pozitivna na korona virus
 • Održana konferencija o ranoj intervenciji
 • Dani E-medice
 • 5
 • "Želimo vam sretan Dan učitelja!"
 • Dodjela potpora u gospodarstvu za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda
 • 118 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • 6
 • Dani otvorenih vrata EU projekata u Krapinsko-zagorskoj županiji
 • 112 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • 7
 • Klub članova Županijske skupštine Hrvatske seljačke stranke
 • 9. sjednica Županijske skupštine
 • Izvješće o nesukladnim rezultatima za vodu (Belec, razne lokacije)
 • Javni poziv za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun za 2023. godinu
 • Preminuo Aljoša Mutić (1967.-2022.)
 • Obilježen Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije
 • Održana velika vježba pripadnika hitnih službi
 • 89
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31123456
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika