Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 13.1.2023
Promet i komunalna infrastruktura

Župan obišao radove ŽUC-a na području Općine Budinščina

Župan Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec su u petak, 13. siječnja 2023. godine, obišli radove Županijske uprave za ceste na području Općine Budinščina.

Izvedeni su 94.000 eura vrijedni radovi na sanaciji propusta u naselju Krapinica te 46.000 eura vrijedni radovi na 800 metara ceste koja povezuje rubna naselja u blizini granica sa općinama Konjščina i Hrašćina te Gradom Zlatarom. 

Župan Željko Kolar istaknuo je kako su ovi radovi izuzetno važni za sigurnije odvijanje prometa stanovnika, a onda i školskog autobusa. „Ovdje se zorno može vidjeti konfiguracija našeg zagorskog terena i raspršenost naših Zagorja. Dovođenje infrastrukture i njezino održavanje je skupo, no ako želimo da ljudi ovdje ostanu živjeti – moramo im omogućiti što bolju infrastrukturu i vjerujem da tome doprinose i ovi radovi“ – rekao je župan Kolar te najavio i nastavak asfaltiranja preostalih 900 metara ceste.

U obilasku je bila i predsjednica Općinskog vijeća Općine Budinščina Dijana Margetić, koja je izrazila zadovoljstvo poduzetim radovima i njihovim skorim završetkom. „Ovo nisu male investicije, na dobrobit svih naših mještana i cijele naše općine. Tu je bio ovaj propust u Krapinčici s kojim je bilo velikih problema stoga zahvaljujem Županijskim cestama što su detektirali problem i riješili ga. Naravno i ovaj dio ceste nam je isto jako bitan jer povezuje sva ta naša rubna naselja naše općine” – rekla je predsjednica Vijeća te uputila zahvale Županiji i Županijskoj upravi za ceste.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 19.1.2023 | Prikazano 1020 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo