Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 10.5.2021
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kulturaPromet i komunalna infrastruktura

Župan Kolar posjetio Donju Stubicu

Župan Željko Kolar posjetio je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine Donju Stubicu te je tom prilikom sa gradonačelnikom Nikolom Gospočićem obišao lokacije na kojima su u tijeku županijske investicije.

UREĐENJE IGRALIŠTA KOD OŠ DONJA STUBICA -  U tijeku je rekonstrukcija vanjskog sportskog igrališta. Investicija je vrijedna 300 tis. kn, od čega Županija kao osnivač škole financira radove s 250.000 kn a Grad Donja Stubica s 50.000 kn. Župan Željko Kolar istaknuo je: „Županija je u proteklom razdoblju obnovila 13 školskih vanjskih igrališta ukupne vrijednosti 1,43 mil. kn. Za ove godinu u planu je urediti 5 takvih dodatnih igrališta vrijednosti 880.000 kn, a do kraja 2022. godine plan je obnoviti sva igrališta kod područnih i osnovnih škola“, rekao je župan Kolar.

 

PRVI PUMP TRACK U ZAGORJU – na terenu u Kolodovorskoj ulici niknut će prvi bike bark s pump track stazom na području Krapinsko – zagorske županije. Županija je za ovaj projekt, apliciran na natječaj Ministarstva sporta i turizma, dobila 235.000 kn bespovratnih sredsatva a dodatnih 91.000 kn kuna je osigurala Krapinsko – zagorska županija. „Bitno je da nam djeca budu aktivna, da imamo vanjske uređene prostore gdje se djeca mogu okupljati i u sigurnosti se na uređenim prostorima baviti sportom. Uvjeren sam da ćemo ovaj projekt realizirati negdje do jeseni“, rekao je župan Kolar.

 

SANACIJA KLIZIŠTA U VUKŠINCU – u tijeku su i 560.000 kn. vrijedni radovi na sanaciji klizišta na županijskoj cesti 2200 u Vukšincu, koje financira ŽUC KZŽ. U protekle četiri godine za saniranje klizišta na području Donje Stubice izdvojeno je 1 milijun kuna a trenutno je u pripremi  tehnička dokumentacija za još dva klizišta. „Na području Donje i Gornje Stubice, Stubičkih Toplica i Oroslavja u redovno održavanje tijekom protekle 4 godine uložili smo 10,5 mil. kn a za sanaciju klizišta 2, 5 mil. kuna i skoro 10 milijuna kuna u revitalizaciju prometnica, izgradnju odvodnje i nogostupa“, rekao je župan Kolar.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 10.5.2021 | Prikazano 3170 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo