Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 4.6.2021
Promet i komunalna infrastruktura

1,34 mil. kn vrijedni radovi na Ž2204 Marija Bistrica – Poljanica Bistrička – Konjšči

Župan Željko Kolar obišao je u petak, 04. lipnja 2021. godine 1,34 milijuna kuna vrijedne radove na Ž2204 Marija Bistrica – Poljanica Bistrička – Konjščina.

Na spomenutoj županijskoj cesti u tijeku je 742 tisuće kuna vrijedna sanacija klizišta te 606 tisuća kuna vrijedni radovi na gradnji novog mosta Sušobreg. Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec istaknuo je da klizište predstavlja ugrozu po pitanju sigurnosti prometa, ali i prijeti stambenim objektima. „Cesta je to koja je jako prometna, naseljena, a u ljetno doba puno je koriste hodočasnici. Ovdje gradimo potpornu zaštitnu konstrukciju temeljenu na dubinskom pilotiranju, nakon čega slijedi izgradnja armirano betonske konstrukcije te uređenje samog kolnika. Radovi su vrijedni 742 tisuće kuna, dinamika ide dobro te se završetak očekuje do 31. srpnja. Riječ je o još jednom klizištu koje ŽUC sanira u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i Hrvatskim vodama“, rekao je Sirovec.

 

Župan Željko Kolar zahvalio je Vladi RH na programu koji se realizira preko Hrvatskih voda. „Nadam se da će Vlada zadržati ovaj program i da ćemo ga moći i u narednim godinama koristiti. Mi u 4 godine uložimo 20 milijuna kuna vlastitih sredstava u sanaciju klizišta dok nam se istovremeno toliko i otvori. Uzet ćemo 30 milijuna kuna kredita koje ćemo uložiti u poboljšanje kvalitete prometnica i sanaciju propusta, ali ne i za sanaciju klizišta. To ćemo morati kroz proračun, nakon rebalansa. Ova dionica ceste vrlo je prometna. Iskoristili smo priliku i planski na istoj dionici napravili dva gradilišta. Kada otvorimo i klizište i ovaj propust, promet će normalno teći. Za jedno i drugo gradilište je predviđen završetak radova 31. srpnja i on će se poštivati. Ovo je dosta komplicirano gradilište i bilo je potrebno preregulirati kompletan potok, a problem su stvarale i obilne kiše u protekla 2 tjedna“, rekao je župan Kolar.

 

Pomoćnik ravnatelja ŽUC – a Mladen Burić, govorio je o sanaciji propusta u Sušobregu. „Sama sanacija iziskuje rušenje propusta te sanaciju prilazne ceste. Procijenjena vrijednost je 606 tisuća kuna s PDV – om. Radove izvodi tvrtka Tarac iz Bedekovčine. Vrlo sam zadovoljan dinamikom radova, do 31.7. trebaju biti gotovi, pa molim mještane okolnih mjesta za strpljenje“, rekao je Burić.

 

Načelnica Općine Konjščina Anita Krok istaknula je da je sanacija ove dionice i mosta važna za Općinu Konjščina. „Pozivam mještane i mještanke na strpljenje jer promet u narednim tjednima ovuda neće biti moguć a stvaraju se određene gužve po obilaznim putevima. Nadam se da će svi što više koristi obilaznu cestu, državnu cestu Marija Bistrica - Zlatar Bistrica. Nadam se da će radovi teći prema planu i radujem se dobroj suradnji s KZŽ i Općinom Marija Bistrica jer ova cesta je glavna poveznica Konjščine i Marije Bistrice, naših hodočasnika prema marijanskom svetištu“, rekla je Krok. Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički zahvalio je ŽUC-u i Županiji što su sanaciju klizišta na ovoj cesti stavili u prioritet i što će do 1. kolovoza u špici hodočasničke zone cesta moći pustiti u promet. „Na ovoj cesti nalazi se još jedno klizište, i kada bi se ono saniralo, cesta bi dobila punu sigurnost“, rekao je Milički.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 4.6.2021 | Prikazano 4835 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo