Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 27.5.2021
Promet i komunalna infrastruktura

Novi most na županijskoj cesti Bedekovčina - Orehovica

Na županijskoj cesti Ž2165 Bedekovčina - Orehovica u tijeku je gradnja novog mosta vrijednog 635 tisuća kuna.

Ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec istaknuo je da će novi propust biti armirano – betonske konstrukcije a trebao bi biti završen u srpnju ove godine. Sirovec je također dodao da je u tijeku priprema projektno – tehničke dokumentacije za sanaciju propusta na potezu županijske ceste Križanče – Mirkovec.

 

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban izrazio je zadovoljstvo što će ovaj višegodišnji prometni problem u Orehovici biti riješen, čime će se znatno doprinijeti sigurnosti pješaka a posebice djece. „U drugoj fazi radova uključit će se i Općina s iznosom od 350.000 kuna. Druga faza obuhvatit će zacjevljenje kanala i izgradnju nogostupa“, rekao je Ban.

 

Župan Željko Kolar rekao je: „3, 2 mil. kuna za 4 ovakva propusta i sanaciju kritičnih točaka i 6,7 mil kuna za modernizaciju i novi asfaltni sloj, te skoro 4 ml. kuna za klizišta, to je ukupno 13 mil kuna investicija. Ostatak proračuna je vezan za održavanje i zimsku službu. Nadam se da će nam vremenski uvjeti  dozvoliti da kroz 6, 7, 8 mjesec završimo sva ta 4 propusta, jer ovdje moramo napraviti prvo jedan bypass, gdje će se lokalno stanovništvo voziti sljedećih mjesec i pol dana“, rekao je župan Kolar.

 

Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić najavo je da će se, nakon što se konstituira Županijska skupština, KZŽ i ŽUC kreditno zadužiti za 30 milijuna kuna kako bi mogli sanirati županijske ceste, jer je sustav sufinanciranja lokalnih cesta u državi krajnje nepravedan.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 27.5.2021 | Prikazano 3565 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo