Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 14.5.2021
Promet i komunalna infrastruktura

Novi, 930 tis. kn. vrijedan most u zlatarskom naselju Ščrbinec

Na županijskoj cesti ŽC 2170 Gornja Batina – Donja Batina u naselju Ščrbinec u tijeku su radovi na izgradnji novog mosta.

Radove su u petak, 14. svibnja 2021. godine obišli župan Željko Kolar i ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec, koji je rekao da se gradi pločasto armirano betonski most ukupne dužine 9, 60 m. Uz njega će se izgraditi i pješačka staza te urediti samo korito u zoni propusta. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je nešto više od 930.000 kuna. Izvođač je tvrtka Ciglenica iz Zaprešića, a rok za završetak radova 15. srpnja.

 

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek rekla je da su Krapinsko – zagorska županija i ŽUC KZŽ u protekle četiri godine na područje Grada Zlatara u sanaciju cesta i mostova uložili više od 11 milijuna kuna. Inače, Grad Zlatar ima najviše km županijskih cesta na svom području. Gradonačelnica Auguštan Pentek je najavila i izgradnju nogostupa u Varaždinskoj ulici, a zatim rekonstrukciju te dionice, također u suradnji sa ŽUC-om, a u izradi je projektno . tehnička dokumentacija za uređenje mosta u Bregovitoj ulici.

 

Župan Željko Kolar rekao je: „Svaka dva manja klizišta na županijskim cestama mogu napraviti jedan ovakav most. Na svakom većem klizištu na županijskoj cesti izgubimo jedan takav most. Kako bi mogli u kraćem roku asfaltirati oko 45 km lokalnih cesta, moramo se kreditno zadužiti za nekih 30 mil. kuna, kako ne bi ugrozili druge projekte i investicije“, rekao je župan Kolar. Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da je da osim ulaganje u državne ceste, važno je i ulaganje u županijske lokalne ceste, koje najviše koriste mještni, a gdje je presudna uloga Županije i ŽUC-a. „Vrlo je bitno da naša koalicijska lista dobije većinu kako bi u Županijskoj skupštini mogli donijeti odluku o kreditnom zaduženju i obnoviti sve naše lokalne ceste novim asfaltom“, rekao je Hajdaš Dončić.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 14.5.2021 | Prikazano 3684 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo