Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 4.9.2015
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kulturaPromet i komunalna infrastruktura

Sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca u šk. god. 2015/2016

Informacija o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca na početku školske godine 2015/2016

R E P U B L I K A    H R V A T S K A
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
ŽUPAN                                                                 
KLASA: 602-03/15-01/61
URBROJ: 2140/01-02-15-1
Krapina, 03 . rujna 2015.

Informacija o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca na početku školske godine 2015/16

Poštovani,

Srednjoškolsko obrazovanje je izuzetno važno za svaku zajednicu. Svakom mladom čovjeku danas, završena srednja škola je ili ulaznica u svijet tržišta rada ili pretpostavka za nastavak daljnjeg obrazovanja. Stoga i nadležne institucije nastoje omogućiti svima da i dnevno putovanje u srednju školu bude što povoljnije putem subvencija srednjoškolskog prijevoza. Poznato je da su Vlada RH,  Krapinsko zagorska županija te JLS  svojim Odlukama u prošloj školskoj godini to i omogućile. Državna tijela subvencijama od 75%, a Županija te Općine i Gradovi subvencijama preostalog dijela od 25%. Takav uhodan način subvencije prijevoza srednjoškolaca biti će i u školskoj godini 2015/16. Adekvatna Odluka Vlade RH o tome je u fazi donošenja. Krapinsko zagorska županija je pripremila i prijedlog svoje Odluke i biti će usvojena isti dan kada i Odluka Vlade RH. Kako postoji mogućnost da će spomenuti dokumenti biti usvojeni nakon prvog nastavnog dana školske godine 2015/16., ovim putem se predlaže svim javno linijskim autobusnim prijevoznicima na području KZŽ da prvih osam dana nastave (od 07. do 15. rujna), sve učenike koji imaju pravo na prijevoz (od kuće do škole preko 5 km), prevoze po osnovi starih mjesečnih karata (ili popisa učenika),  a novoupisane učenike (1. razred srednje škole) na osnovu nekog dokumenta (kopija upisnice, potvrda o upisu).

Prijevoz srednjoškolaca željeznicom u tim danima već je propisan od strane tog prijevoznika i dostavljen svim zainteresiranima dana 02.09.15. (kopija dopisa u privitku). Nadalje, u tim početnim nastavnim danima će i potrebne Odluke biti usvojene i  sustav primjene subvencija  detaljno dogovoren te će  korisnici uspjeti kupiti vozne karte.
Nadamo se da smo ovim informacijama dali odgovore na najbitnija pitanja zainteresiranih i vjerujemo da su one dobra osnova da prijevoz srednjoškolaca od samog početka nastavne godine počne dobro funkcionirati te da se  nastava može odvijati prema planu i programu.

            U skladu s novim okolnostima , izraditi ćemo dopunu ovoj „informaciji“  i dostaviti je na uobičajeni način.
S poštovanjem,  

ŽUPAN

Željko Kolar

Prilozi:

  Informacija o sufinanciranju srednjoškolaca
  HŽPP - Obavijest o učeničkim kartama
  Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2015. godine
  Uputa o načinu provođenja odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2015. godine

Zadnja promjena: 11.9.2015 | Prikazano 17265 puta

Najnovije iz područja

6.5.2023
SPOMENIK TRAJE!
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo