Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 23.2.2023
Zdravstvo, socijalna politika, branitelji, civilno društvo, udruge i mladi

Prijavite i svoje projekte: Raspisani natječaji za udruge vrijedni 112.820 eura.

U Uredu župana u Krapini je u četvrtak, 23. veljače 2023. godine, održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni nedavno objavljeni Javni poziv udrugama za prijavu programa i projekata usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području Krapinsko-zagorske županije te Natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je vrijednost ova dva natječaja 112.820 eura, dok je ukupna vrijednost županijskih natječaja za udruge čak 730.000 eura. „Koliko je razvijeno civilno društvo, toliko je razvijena i država, ali i sredina u kojoj živimo, a vrijednosti koje promoviramo smanjuju sve negativne posljedice i stvaraju uvjete za dostojanstven i zdrav život“ – poručio je na konferenciji za medije župan Kolar.

O Natječaju za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva govorila je zamjenica župana Jasna Petek. „Ukupna vrijednost predviđena za programe i projekte koji će dobiti potporu u ovom natječaju je 79.640 eura, odnosno nešto više od 600 tisuća kuna. Najmanja potpora iznosi 500, najveća 4.000 eura, a rok za prijave završava 13. ožujka. S obzirom na to da su na području županije registrirane 1.223 udruge, interes za ovaj natječaj svake je godine velik i svake godine se prijavljuje 70-ak projekata i programa i 60 njih dobiva potporu“ – kazala je zamjenica župana Petek te naglasila kako Županija veliku pažnju pridaje vođenju brige o zaštiti zdravlja, očuvanju unaprjeđenja zdravlja i zdravstvene zaštite građana, a posebnu pažnju posvećuju djeci, mladima i ranjivim skupinama, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

„Krapinsko-zagorska županija ima veliku socijalna osjetljivost prema ranjivim skupinama, djeci s posebnim potrebama, mladima te ono što je također izrazito važno – nultu stopu tolerancije prema bilo kojoj vrsti nasilja“ – naglasio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug istaknula je kako je za Javni poziv udrugama za prijavu programa i projekata usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području Krapinsko-zagorske županije osigurano 33.180 eura. „Pojedinačna vrijednost potpore koja se može ostvariti na ovom javnom pozivu kreću se od minimalno 500, do maksimalno 4.000 eura. Udruge mogu prijaviti najviše jedan program odnosno projekt, ali istovremeno mogu biti partner na njih više. Prijavljuju se programi odnosno projekti u dva prioritetna područja, a to su zdravstvena i socijalna zaštita i promicanje i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Javni poziv otvoren je 3. veljače i traje zaključno do 6. ožujka – kazala je Šanjug“ – navela je pročelnica Gregurović Šanjug te najavila kako će se raspisati i javni poziv financiranju obilježavanja važnih obljetnica Domovinskog rata.

„Sve ono što ne vidi Ministarstvo niti Krapinsko-zagorska županija niti gradovi i općine, vide braniteljske udruge. Oni nas upozore i na taj način kreiramo naše javne natječaje i javne pozive da bi pokrili one potrebe branitelja i braniteljskih udruga koje se ne pokrivaju iz drugih natječaja i koje se ne mogu financirati iz drugih izvora“– poručio je ovom prilikom župan Kolar, dodavši da Županija ovaj natječaj kontinuirano raspisuje od 2016. godine.

Prijave se šalju na propisanim obrascima isključivo u elektroničkom obliku putem online servisa ePrijava Krapinsko-zagorske županije.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 23.2.2023 | Prikazano 704 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2023
poutsrčepesune
2728
1
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • 2
  Javni poziv za uvid u spis predmeta Gorjak, Grad Krapina
  345
  6
  Javni poziv za projekte i programe udruga branitelja 2023.
  789
  10
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2023. g.
  11
 • Procjena utjecaja na okoliš izgradnje građevine za uzgoj peradi
 • Uzgoj peradi na k.č. 6935, 6936/1-dio i 6940-dio, k.o. Selnica
 • 12
  13
  Natječaj - prevencija zdravlja, skrb o mladima i ranjivim skupinama 2023.
  14
  15
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta - rekonstrukcija propusta Selnica
 • Javni poziv "Volonter/ka godine" i "Volonterska akcija godine" za 2021. i 2022. god
 • 16
  Javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun
  17
  Poziv za sudjelovanje na 15. manifestaciji "Babičini kolači"
  1819
  20
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Ivana Modrić)
  21
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Elektra Zabok)
  22
  23
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Đurmanec)
  242526
  2728
  29
 • Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana
 • Natječaj za potporu za kupnju loznih cijepova autohtonih sorata 2023.
 • Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje 2023.
 • 303112
  3456789
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika