Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 18.2.2023
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Podrška radu s darovitim učenicima - stručni skup i sastanak stručnih suradnika OŠ

U organizaciji Krapinsko-zagorske županije i radne skupine za podršku darovitim učenicima „Futura“ je u srijedu, 15. veljače 2023. godine, u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini održano predavanje i sastanak sa stručnim suradnicima osnovnih škola na temu podrške radu s darovitim učenicima.

Sve prisutne stručne suradnike s područja Krapinsko-zagorske županije i predstavnike Centra izvrsnosti varaždinske županije je na samom početku pozdravila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko- zagorske županije Mirjana Smičić Slovenec, koja je tom prilikom istaknula kako Krapinsko-zagorska županija od 2014. godine nastoji podići kvalitetu rada s potencijalno darovitom djecom u čemu važnu ulogu ima kontinuirano jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika te najavila planirane aktivnosti za unaprjeđenje podrške darovitoj djeci i osnutak Centra izvrsnosti Krapinsko-zagorske županije. Okupljene je uvodno pozdravila i predsjednica radne skupine za podršku darovitim učenicima „Futura“ Vesna Tomorad, koja je u svom obraćanju podsjetila na glavne aktivnosti radne skupine „Futura“ i istaknula uspješnu suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom koja omogućuje realizaciju ideja osmišljenih unutar radne skupine. 

Psihologinja i mentorica iz Centra izvrsnosti za komunikaciju Varaždinske županije Jelena Portner održala je predavanje o značaju rane identifikacije kreativno-produktivne darovitosti i predstavila priručnik „Trening kreativnog razmišljanja kroz igru“ i inovativne igre „KREATKO“, čija je i sama suautorica. Priručnik i inovativne igre osmišljeni su u cilju zalaganja za jednaka prava sve djece da uče kroz programe koji će im pružiti priliku za razvoj potencijala i izvrsnosti. U suradnji s Varaždinskom županijom, Krapinsko-zagorska županija planira nabavu priručnika za škole i organizaciju edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika za primjenu materijala.

S radom Centra izvrsnosti Varaždinske županije, kao Europskog talent centra Hrvatska,  prisutne je upoznao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek. Europski Talent Centar (ETC) zamišljen je kao centar koji okuplja, koordinira i potiče rad institucija s visoko sposobnim (darovitim) učenicima. Radi na uspostavljanju suradnje među svim ustanovama i organizacijama koje se bave radom s darovitom djecom i pružanju cjelovite stručne potpore različitim skupinama darovitih i talentiranih učenika, stoga je suradnja Krapinsko- zagorske i Varaždinske županije značajan korak u unaprjeđenju pružanja cjelovite stručne potpore različitim skupinama darovitih i talentiranih učenika u Krapinsko- zagorskoj županiji. Sastanku je nazočio i ravnatelj Centra izvrsnosti Varaždinske županije Robert Kelemen.

Nakon održanog predavanja i upoznavanja s radom Centra izvrsnosti Varaždinske županije, predstavnice radne skupine Futura Vesna Tomorad, Andrea Rebić i Marina Dinjar održale su sastanak sa stručnim suradnicima škola na temu podrške potencijalno darovitim učenicima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prisutne su upoznale s načinom i postupkom  provedbe testiranja u svrhu identifikacije darovitih učenika trećih razreda osnovnih škola i predstavile osmišljene materijale za roditelje. Najavljen je nastavak organizacije zimskih i proljetnih radionica za darovite, talentirane i motivirane učenike u školama tijekom učeničkih praznika, rad na unaprjeđenju mrežne platforme Krapinsko- zagorske županije za podršku darovitim učenicima, njihovim roditeljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima te organizacija aktivnosti povodom Dana darovitih.

 


Zadnja promjena: 18.2.2023 | Prikazano 659 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
ožujak 2023
poutsrčepesune
2728
1
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • 2
  Javni poziv za uvid u spis predmeta Gorjak, Grad Krapina
  345
  6
  Javni poziv za projekte i programe udruga branitelja 2023.
  789
  10
  Javni natječaj za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga u 2023. g.
  11
 • Procjena utjecaja na okoliš izgradnje građevine za uzgoj peradi
 • Uzgoj peradi na k.č. 6935, 6936/1-dio i 6940-dio, k.o. Selnica
 • 12
  13
  Natječaj - prevencija zdravlja, skrb o mladima i ranjivim skupinama 2023.
  14
  15
 • Javni poziv za uvid u spis predmeta - rekonstrukcija propusta Selnica
 • Javni poziv "Volonter/ka godine" i "Volonterska akcija godine" za 2021. i 2022. god
 • 16
  Javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za financije i proračun
  17
  Poziv za sudjelovanje na 15. manifestaciji "Babičini kolači"
  1819
  20
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Ivana Modrić)
  21
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Elektra Zabok)
  22
  23
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (Općina Đurmanec)
  242526
  2728
  29
 • Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana
 • Natječaj za potporu za kupnju loznih cijepova autohtonih sorata 2023.
 • Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje 2023.
 • 303112
  3456789
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika