Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 16.2.2016
GospodarstvoPartnersko vijeće Krapinsko - zagorske županijeOstalo

Održana prva sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko-zagorske županije

Krapinsko-zagorska županija nastavlja s provedbom aktivnosti izrade Strategije razvoja Krapinsko-zagorske županije te je u sklopu rada na Strategiji održana prva sjednica Partnerskog vijeća Krapinsko-zagorske županije. U Zaboku, 15. veljače 2016. godine s početkom u 14.00 sati okupili su se imenovani članovi Partnerskog vijeća kako bi raspravili o tijeku izrade Strategije te imenovali predstavnike u partnersko vijeće statističke regije Kontinentalne Hrvatske.

Sukladno Uredbi o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća („Narodne novine“, broj 103/15), Partnersko vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo, s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini Krapinsko-zagorske županije, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i Uredbom. Članovi Partnerskog vijeća su na prvoj sjednici za predsjednika Vijeća izabrali župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, a za njegovu zamjenicu direktoricu Zagorske razvojne agencije Karolinu Barilar. Kako bi Vijeće započelo s radom, usvojen je i poslovnik o njegovom radu. 

Vijeću je ovom prilikom prezentiran dosadašnji rad na izradi Strategije razvoja KZŽ te su predstavljeni daljnji koraci. Članovima je istaknuto da je Zagorska razvojna agencija, koja kao regionalni koordinator izrađuje Strategiju razvoja Krapinsko-zagorske županije do 2020. godine, izradila osnovnu analizu koja je prošla javne konzultacije. Javne konzultacije bile su otvorene do 8. veljače do kada je zaprimljeno 10 komentara koji će se ugraditi u Osnovnu analizu. Osnovna analiza pretpostavka je za izradu SWOT analize čiji je prijedlog također izrađen, a u naredna dva tjedna bit će i predstavljen javnosti putem javnih konzultacija. U tijeku je izrada ciljeva, prioriteta i mjera razvoja, zbog čega će biti održane radionice sa tematskim radnim skupinama koje će raspravljati o nacrtu ciljeva. Nakon izrade ciljeva potrebno je definirati 5 – 10 strateških projekata Krapinsko-zagorske županije koji će biti sastavni dio Strategije, a sukladno Smjernicama za izradu županijskih razvojnih strategija izdanih od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nakon izrade prvih dijelova Strategije, planira se novi sastanak Partnerskog vijeća za potvrđivanje strateških uporišta, a kako bi se moglo nastaviti s daljnjim aktivnostima na strategiji. Prema hodogramu, planirano je da Strategija bude dovršena do travnja te usvojena na Županijskoj skupštini u svibnju 2016. godine.

Kako se paralelno provode i aktivnosti izrade Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije zatražilo je od partnerskih vijeća svih županija da imenuju svoje predstavnike u partnersko vijeće statističke regije. Partnersko vijeće statističke regije osniva se kao savjetodavno tijelo, s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini statističke regije, predlaganja strateških projekata na razini statističkih regija te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i Uredbom o  osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća. Članove partnerskog vijeća statističke regije s regionalne i lokalne razine predlažu partnerska vijeća za područje županije s područja statističke regije iz reda svojih članova.

Kao predstavnici Krapinsko-zagorske županije imenovani su:

 1. ČLAN – Željko Kolar, ZAMJENA  - Karolina Barilar kao predstavnici javnog sektora
 2. ČLAN - Zdenko Kobeščak, ZAMJENA – Ivana Radanović kao predstavnici obrazovnog sektora i organizacija civilnog društva
 3. ČLAN  - Tihomir Premužak, ZAMJENA – Mirjana Jurman kao predstavnici gospodarstva i socijalnih partnera
 4. ČLAN – Marko Vešligaj, ZAMJENA – Marko Kos  kao predstavnici gradova i općina s područja Krapinsko-zagorske županije.

Sljedeća sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko-zagorske županije trebala bi biti održana u ožujku.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.2.2016 | Prikazano 7081 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
prosinac 2022
poutsrčepesune
282930
1
 • 39 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • Davanje zakupa prava lova u lovištu II/127 "Oroslavje"
 • 2
 • Izvješće o nesukladnim rezultatima za vodu (Sveti Matej, područna OŠ)
 • 60 novih osoba pozitivno na koronavirus
 • Javni poziv za uvid u spis – Općina Petrovsko
 • Javni poziv za uvid u spis – Općina Petrovsko
 • Javni poziv za uvid u spis – Općina Petrovsko
 • U Tuheljskima kongres najveće hrvatske sindikalne središnjice
 • 3
 • 16 dana aktivizma: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!
 • Međunarodni dan osoba s invaliditetom
 • 53 nove osobe pozitivne na koronavirus
 • 4
  9 novih osoba pozitivnih na koronavirus
  5
 • Dan općine Bedekovčina
 • Večer znanosti u Pregradi
 • Dan Općine Novi Golubovec
 • Plaće u gospodarstvu porasle u svim županijama – KZŽ prednjači
 • 4 nove osobe pozitivne na koronavirus
 • Održan prijam za predstavnike udruga osoba s invaliditetom
 • Međunarodni dan volontera
 • PROMET: Novih 17,5 milijuna kuna za sanaciju šteta od potresa
 • 67891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930311
  2345678
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika