Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Sjednice skupštine (saziv 2021)Županijska skupština

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u petak, 11. ožujka 2022. godine održala svoju 6. sjednicu. U Festivalskoj dvorani u Krapini okupilo se 27 članova i članica Skupštine na čelu sa predsjednikom Zlatkom Šoršom.

Županijska skupština je na 6. sjednici prihvatila polugodišnji izvještaj o radu župana Krapinsko-zagorske županije za razdoblje srpanj – prosinac 2022. godine. „ Druga polovica godine je bila vrlo dinamična. Pandemija nam je zadavala probleme u zdravstvenom sustavu. Naše trajno nezadovoljstvo ne početkom obnove od potresa, od nas je tražilo dodatni angažman prema Ministarstvu graditeljstva i Fondu za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, no nažalost sav naš trud koji smo uložili nije doprinio da krenemo s konkretnom obnovom na terenu. Jedna od ključnih stvari je bilo potpisivanje Razvojnog sporazuma sjever 27. prosinca u Varaždinu s devet ministara Vlade Republike Hrvatske i četiri župana sjeverne Hrvatske. Potpisali smo razvojni sporazum za sjever Hrvatske u vrijednosti preko 15 milijardi kuna koji bi nam trebao omogućiti ravnopravni regionalni razvoj po modelu Slavonija, Baranja i Srijem. Ta inicijativa je došla iz naše županije, zahvaljujem se i Vladi Republike Hrvatske i premijeru Plenkoviću koji je to prihvatio. Želim konkretne postupke i mjere“ – kazao je župan Kolar te naglasio kako su pripremljeni projekti ukupne vrijednosti veće od 1,2 milarde kuna, no da financijska omotnica još nije potpisana. „Spremni smo, čekamo se da se javni natječaji otvore, da apliciramo i vjerujem da ćemo 2023., 2024. i 2025. godine biti jedno veliko gradilište“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Izvještaj župana je prihvaćen sa 22 glasa za i 5 suzdržanih glasova.

Županijska skupština je na 6. sjednici donijela I. izmjene Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2022. godinu, kojom se planira Proračun u visini od 1.162.898.478,10 kn što je za 1% manje u odnosu na prethodni plan. Proračun Županije bez proračunskih korisnika nakon ove izmjene iznosi 262.890.159,46 kn što je za 7 % manje u odnosu na prethodni plan.   Skupština je donijela Odluku kojom se pokreće III. izmjena i dopuna Prostornog plana Krapinsko-zagorske županije, dala suglasnosti na Prijedlog I. izmjena i dopuna Financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2022. godinu te na odluke Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije o davanju u zakup poslovnog prostora zdravstvenim radnicima zaposlenicima Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Također je usvojen skraćeni zapisnik s 5 sjednice Županijske skupštine održane 16. prosinca 2021. godine. Donijete su Izmjene i dopune programa usluga poslovne podrške poduzetnicima krapinsko – zagorske županije, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2022. godinu te Odluka kojom se nazive ustanove Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske mijenja u Regionalna energetsko-klimatska agencija Sjeverozapadne Hrvatske

Županijska skupština je na prijedlog Povjerenstva za priznanja, a nakon  provedenog Javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih priznanja, donijela Odluku prema kojoj će se dodijeliti sljedeća priznanja Krapinsko-zagorske županije: 

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za životno djelo: Dragutinu Gradečaku  

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu: M.I. Hršak d.o.o. i Vlasti Horvatić Gmaz, 

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini: Salvus d.o.o. i Nikoli Vraniću, 

Povelja Krapinsko-zagorske županije: Ivanu Jelenčiću, Slavici Vidaček, Udruzi žena Vrtnjakovec, Ivanu Maligecu, Juraju Celjaku, Ivanu Skorzitu (posmrtno), Bošku Jurecu, Društvu Naša djeca Kumrovec i Obrtu Metal M.B. vlasnika Branimira Lovrečkog.

Na samom početku, na dnevnom je redu bilo izvješće Mandatnog povjerenstva o stavljanju mandata članice Županijske skupštine Ive Gorički u mirovanje zbog osobnih razloga. Ivu Gorički će  zamjenjivati Nataša Nesek, koja je ovom prilikom i prisegnula. Nataša Nesek je ujedno imenovana na dužnost predsjednice Mandatnog povjerenstva, članice Odbora za društvene djelatnosti i članice Odbora za predstavke, prijedloge i peticije.

U Antikorupcijsko povjerenstvo Krapinsko-zagorske županije imenovani su Mirko Šivalec, Anđelko Ferek-Jambrek, Mario LIpnjak, Damir Srebačić, Mirjana Jurman, Ivan Paradi i Nikola Kristić.

U Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije imenovani su Bojan Bjelja, Sara Kolar, Snježana Romić, Marijana Sopek, Željko Čleković, Nataša Nesek i Ana Kruhak.

Članicama i članovima Povjerenstva za nadzor nad radom mrtvozornika na području Krapinsko-zagorske županije imenovani su Danko Puščenik, Cvjetko Lež, Marina Stanković Gjuretek i Martina Gregurović Šanjug.

Članice i članovi Županijske skupštine su Helenu Leskovar imenovali mrtvozornicom za područke grada Pregrade te Ljubice Stiić Grahovac za područje Općine Hum na Sutli.

Županijska skupština je Josipa Findaka, Stjepana Radovaniča i Stjepana Sokača razriješila dužnosti sudaca porotnika Općinskog suda u Zlataru.

 

Županijska skupština je na svojoj 6. sjednici prihvatila i: 

- Izvješće o radu za 2021. godinu Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije,

- Izvještaj o radu i financijskog izvještaja o poslovanju za 2021. godinu Zagorske razvojne agencije,

- Izvještaj o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu,

- Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih za 2021. godinu,

- Izvješće o stanju zaštite od požara na području Krapinsko- zagorske županije, stanju vatrogastva i o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje Županije za 2021. godinu,

- Izvješće o izvršenju Plana djelovanja Krapinsko-zagorske županije u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu,

- Izvješće o radu Službeničkog suda u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prije početka rada po Dnevnom redu održan je i aktualni sat, u sklopu kojeg je Romeo Vincelj župana upitao o rokovima početka energetske obnove Osnovne škole Marija Bistrica, Vladimira Pleška je zanimalo tko će platiti penalizaciju za eventualno kašnjenje radova na Aglomeraciji Zabok – Zlatar. Zoran Gregurović je postavio pitanje o korištenju sportskih dvorana kao pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, dok je Ljubica Jembrih upitala o mogućnostima poboljšanja položaja pomoćnika u nastavi,

Članice i članovi Županijske skupštine su na ovoj sjednici prvi put koristili sustav elektronkog glasovanja.

 

MATERIJALI

PREZENTACIJE

ZAPISNIK

Fotogalerija


Zadnja promjena: 15.3.2022 | Prikazano 1899 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
veljača 2023
poutsrčepesune
3031
1
 • 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus
 • Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih priznanja
 • OBNOVA OD POTRESA: Ministar Bačić u posjeti Krapinsko-zagorskoj županiji
 • Savjetovanje s javnošću - Godišnji plan - sprečavanje šteta od divljači
 • Javna nabava benzina i dizel goriva
 • 2345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272812345
  6789101112
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika