Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Sjednice skupštine 22.11.2021
Županijska skupštinaSjednice skupštine (saziv 2021)

Održana 4. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u srijedu, 17. studenoga 2021. godine održala svoju 4. sjednicu. U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina i putem ZOOM-a okupilo se 30 članova i članica Skupštine na čelu sa predsjednikom Zlatkom Šoršom.

Županijska skupština je na 4. sjednici donijela II. izmjene Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu, kojom se planira Proračun u visini od 1.100.957.622,36 kn što je za 8% više u odnosu na prethodni plan. Proračun Županije bez proračunskih korisnika nakon ove izmjene iznosi 261.294.518,26 kn što je za 10.900.038,01 kn ili 4 % više u odnosu na prethodni plan.  „Najveće povećanje odnosi se na beskamatni kredit Vlade RH za sanaciju objekata od potresa u visini od 10 milijuna kuna. Uzeli smo ga iz dva razloga. Prvi je Područna škola Laz Bistrički čije rušenje počinje idući petak. Izgradnju nove škole financirati ćemo iz fonda solidarnosti u visini od 5,2 milijuna kuna, a 1,8 milijuna kuna naša su vlastita sredstva. Drugi razlog je područna škola Putkovec koju ćemo također srušiti i napraviti novu, no za ovu školu ne možemo koristiti sredstva iz fonda solidarnosti jer je ta škola stradala u drugom potresu, 29. prosinca  i Vlada RH još nema nikakav potpisan angažman ili aranžman sa EU komisijom“ – pojasnio je župan Kolar.

Županijska skupština je na svojoj 4. sjednici također odobrila  Program rada Županijskog savjeta mladih za 2022. godinu, verificirala skraćeni zapisnik sa 3. sjednice te donijela odluke o dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu te o davanju suglasnosti na Prijedlog II. izmjena i dopuna Financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu.

Članice i članovi Županijske skupštine su, nakon podnesene ostavke direktorice Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o. Martine Jantol Županić, donijeli odluku da Skupštini ovog trgovačkog društva za novu direktoricu predlože Helenu Matuša.

Županijska skupština je donijela i rješenja o razrješenju i izboru više članica i članova svojih radnih tijela. Sandra Turković je razriješena dužnosti članice Mandatnog povjerenstva te je na tu dužnost imenovan Zoran Zorko. Maja Vukina Bogović i Ines Krznar Vojaković razriješene su dužnosti članica Odbora za izbor i imenovanja te su na tu dužnost imenovane Kristina Jambrečić i Ivka Pavlinić. Miljenko Štabek razriješen je dužnosti člana Odbora za komunalne djelatnosti te ja na tu dužnost imenovan Krešimir Pavetiček. Ana Marija Belošević razriješena je dužnosti članice Odbora za poljoprivredu te je na tu dužnost imenovan Stjepan Androić.

Prije početka rada po Dnevnom redu održan je i aktualni sat:

Dražen Šurbek postavio je pitanje o uređenju lokalne ceste kraj Dvora Veliki Tabor i najavljivanom otkupu zemljišta oko samog Dvora. Župan Željko Kolar je istaknuo da otkup zemljišta ovisi i o Ministarstvu kulture i medija, no da se tijekom sljedeće godine planira otkupiti barem jedan dio zemljišta na kojem će se zasaditi voćnjak autohtonih sorata jabuka.  Ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec dodao je kako je završeno uređenje županijske ceste, dok će se uređenje dionice od 300 metara lokalne ceste urediti u suradnji s Općinom Desinić. „Siguran sam da ćemo postići dogovor s Općinom u nekom kraćem vremenskom razdoblju i pristupiti uređenju tog dijela ceste od 300 metara, uz uređenje parkirališne površine, kako bi onda pristup samom dvorcu bio što sigurniji i kvalitetniji“ – kazao je ravnatelj Sirovec.

Mirko Šivalec je upitao u kojoj je fazi i nabavlja li se uopće magnetna rezonanca za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. Župan Željko Kolar je pojasnio da je proces nabave magnetne rezonance oduljen zbog komplikacija u procesu javne nabave, no da je DEKOM prije tjedan dana odbio zadnju žalbu te se očekuje skori završetak čitavog procesa. „Prema informacijama koje sam dobio od ravnatelja Vančine, mi bismo početkom godine trebali dobiti magnet“ – najavio je župan Kolar te upozorio na loše strane Zakona o javnoj nabavi zbog kojih dolazi do dugotrajnih odgađanja završetka postupke nabave.

Vladimira Pleška zanimalo je što se događa s projektom aglomeracije Zabok – Zlatar, točnije u kojoj je fazi projekt, jesu li sredstva dostatna, pošto je došlo do poremećaja cijena i građevinskog materijala i usluga te hoće li se dodatna sredstva koja će biti potrebna za izgradnju i realizaciju tog projekta svesti na doplate od strane jedinica lokalne samouprave koje su suvlasnici Zagorskog vodovoda te je li dinamika radova sukladna dogovorenom i hoće li završetak projekta biti u 2023. godini. Župan Željko Kolar istaknuo je da Županija nije ni suvlasnica Zagorskog vodovoda ni direktno uključena u čitav projekt, no da je upoznat sa njegovim detaljima. „S obzirom na to da nemamo vlasničke strukture, nismo supotpisnici projekta, predlažem da kompletno pitanje koje ste postavili, proslijedimo direktoru Mihoviliću da se pismeno očituje, točno po segmentima o kojima ste govorili i da se odgovor u pisanom obliku pošalje svim vijećnicama i vijećnicima, a direktora Mihovilića pozovemo na sjednicu Skupštine u prosincu, kad ćemo podnositi proračun“ – naveo je župan Kolar.

 

Sjednica Županijske skupštine započela je  minutom šutnje ususret Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje.

 

PREZENTACIJE

MATERIJALI

ZAPISNIK

Fotogalerija


Zadnja promjena: 22.11.2021 | Prikazano 1593 puta
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
lipanj 2023
poutsrčepesune
293031
1
 • Međunarodni dan djeteta
 • NAJAVA: Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja
 • Na 18. Sajmu udruga KZŽ predstavilo se tridesetak udruga
 • NAJAVA: 11. Sjednica Savjeta mladih KZŽ
 • 2
 • Ocjena o potrebi procjene utjecaja na okoliš - potok Kosteljina
 • Obilježen Svjetski dan nepušenja i borbe protiv zlouporabe droga
 • Dan Grada Donje Stubice
 • Prekratićev traminac iz 2018. – šampion Sajma i izložbe vina Bedekovčina 2023.
 • Održana sjednica Županijskog savjeta mladih
 • Župan Kolar sudjelovao na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija
 • Fond solidarnosti EU - održana koordinacija gradonačelnika i načelnika
 • 3
 • ŽUPANOVA PORUKA: Drage Zagorke i Zagorci, stanovnici Krapinsko-zagorske županije…
 • Župan Kolar otvorio 14. Zlatnu lipu Tuhlja
 • Pruži mi ruku - Cesarska gora
 • Tisuće ljudi na Štruklijadi u Bedekovčini – najbolji štrukli Srednje škole Zabok
 • 4
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293012
  3456789
  Gradovi / općine
  Županijske institucije - zadnje objave
  visitzagorje.hr EU projekti Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2021. Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika