Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Sva područja
Kontakt
Autobusni vozni red
Naselje polaska:
 Vi ste ovdje: Home
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 11.6.2021
Projekt "Baltazar"

Festivalčić – završno događanje četverogodišnjeg projekta Baltazar 4

U petak, 11. lipnja 2021. godine održano je online izdanje Festivalčića, događanja kojim je obilježen uspješan završetak provedbe četverogodišnjeg projekta Baltazar 4, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda a kojim su za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Krapinsko-zagorske županije bili osiguravani pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici.

Osim nositelja projekta Krapinsko-zagorske županije, u provedbu su kao partneri bile uključene osnovne i srednje škole s područja županije, Grad Krapina, Općina Stubičke Toplice i Zagorska razvojna agencija. Na području Krapinsko-zagorske županije pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici za učenike s teškoćama u razvoju, osim kroz projekt Baltazar 4, bili su osigurani i kroz projekte pet udruga s područja županije – Udruge distrofičara Krapina, Udruge mladih Feniks, Udruge invalida Bedekovčina, Udruge Sveta Ana iz Lobora i Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije. Domaćin događanja bila je Srednja škola Krapina a sudionike su pozdravile zamjenica župana Jasna Petek te ispred Grada Krapine pročelnica Andrea Cobović.

 

U programu ovogodišnjeg Festivalčića sudjelovali su  učenice i učenici iz 13 škola partnera u projektu Baltazar 4. Unatoč brojnim izazovima s kojima su se suočavali tijekom šk. god. zbog epidemije korona virusa, učenici,  pomoćnici u nastavi i  učitelji prilagodili su se novim okolnostima i marljivo su nastavili stvarati. Iako danas fizički nisu bili zajedno, ipak su se predstavili i to sa svojim prethodno snimljenim radovima! U programu su sudjelovali učenice i učenici iz:

 

 

1.         OŠ Matije Gupca Gornja Stubica

 

2.         OŠ Ljudevita Gaja Krapina

 

3.         OŠ Vladimira Nazora Budinščina

 

4.         OŠ Đure Prejca Desinić

 

5.         OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli

 

6.         OŠ Antuna Mihanovića Klanjec

 

7.         COO Krapinske Toplice

 

8.         OŠ Franje Horvata Kiša Lobor 

 

9.         OŠ Marija Bistrica

 

10.       OŠ Janka Leskovara Pregrada

 

11.       OŠ Stubičke Toplice

 

12.       OŠ Veliko Trgovišće

 

13.       OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok  

  

Ovim putem zahvaljujemo svim školama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Festivalčiću, na pripremljenim video snimkama koje su potvrdile koliko su učenice i učenici talentirani i vrijedni, koliko mogu i znaju zagorski osnovnoškolci. Hvala i njihovim mentorima i pomoćnicima u nastavi koji nesebično pridonose njihovu razvoju i napretku. U životu nas ne određuju naša ograničenja, već izbori i vrline. Festivalčić je bio još jedna u nizu prilika pokazati naše jake snage. Bravo za sve - za trud i rad, za podršku koju pružamo jedni drugima, međusobno razumijevanje i poštovanje!

 

Čestitke i pohvale povodom uspješnog završetka projekta Baltazar 4 uputila je i Mara Capar, viša savjetnica za stručne suradnike defektologe iz Agencije za odgoj i obrazovanje. „Svaki učenik ima pravo na obrazovanje i treba mu se pružiti prilika postići prihvatljivu razina znanja, što je Krapinsko-zagorska županija osigurala uz primjerenu profesionalnu podršku pomoćnika i stručno-komunikacijskih posrednika vodeći brigu o širokoj raznolikosti, jedinstvenim osobinama učeničkih karakteristika i potreba, sukladno njihovim mogućnostima. Osiguravanje primjerene profesionalne podrške pomoćnika u nastavi i stručno-komunikacijskih posrednika za učenike iz osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, uz poticanje pozitivnog stava u društvu doprinose poboljšanju kvalitete i dostojanstvu života učenika i njihovih obitelji kao i izgradnji inkluzivnog obrazovanja „škole za sve učenike“ na ravnopravnoj osnovi. Posebno bih pohvalila i provedeno istraživanje u sklopu projekta – koje predstavlja vrijedan doprinos u razvoju daljnjih smjernica profesionalne podrške pomoćnika u nastavi i stručno komunikacijskih posrednika u radu s učenicima i suradnji s učiteljima/nastavnicima, koordinatorima i roditeljima, u najboljem interesu učenika s teškoćama. Vjerujem da će iskustva, prikazani primjeri publikacija i istraživanja pomoći mnogim dionicima–odgoja i obrazovanja u pružanju profesionalne podrške i suradnje pomoćnika u nastavi i stručno-komunikacijskih posrednika, stvarajući kvalitetnu inkluzivnu kulturu škola“, rekla je Mara Capar.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 11.6.2021 | Prikazano 974 puta

Najnovije iz područja

Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Opća uprava i imovinsko - pravni poslovi
Ostalo
Koronavirus Deficitarna zanimanja Humanitarna pomoć
svibanj 2022
poutsrčepesune
2526272829301
2345678
9
Postupak jednostavne nabave telekomunikacijskih usluga i usluga interneta
10
Radovi na izgradnji zamjenske zgrade područne škole Laz
11121314
15
Javni poziv za prijavu prijedloga za Participativni proračun za mlade 2022.
16
Savjetovanje - donošenje Akcijskog plana EnU KZŽ za 2022.-2024.
171819
20
 • Javna nabava poštanskih usluga
 • Natječaj za dodjelu potpora tradicionalnim i umjetničkim obrtima
 • Natječaj za potporu za povećanje stočarske proizvodnje u 2022. godini
 • Natječaj za potporu povećanja ekološke proizvodnje
 • 2122
  23
  Javni poziv za uvid u spis predmeta (HEP ODS Zabok)
  242526272829
  303112345
  Gradovi / općine
  visitzagorje.hr EU projekti Fond solidarnosti EU Otvoreni proračun Elektronička kontaktna točka Službeni glasnik Online prijave na natječaje Županijska skupština Poslovne zone Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije Babičini kolači Regionalni program za mlade KZŽ 3.0 Savjetovanje Dobitnici županijskih priznanja Projekt Zalogajček Projekt Baltazar Program podrške darovitoj djeci Palijativna skrb Autobusni prijevoz EU financirani projekti - Energetska obnova škola Udomiteljstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji Gospodarsko-socijalno vijeće HOMER Partnerstvo za razvoj Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije Partnersko vijeće KZŽ Učenička natjecanja eEnviper - okolišne dozvole za 21. stoljeće Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova SOS telefon i mreža podrške žrtvama obiteljskog nasilja Osoba za nepravilnosti Savjet za razvoj civilnog društva Antikorupcijsko povjerenstvo Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata
  Krapinsko - zagorski aerodrom, Krapina - Zagorje airport, Gubaševo, Zabok Nogometni klub Mladost Zabok, Zabok, ŽNL, nogomet,poredak Igračka Snježna Kraljica, Snowqueentoy, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Projekt Generacija Now 2021, iot, robotika