Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. veljače 2023.

Krapinsko-zagorska županija će temeljem ovog ugovora Domu za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK dodijeliti ukupno 26.500,00 eura (200.000,00 kuna) za financiranje programa socijalne zaštite prema Programu rada i Financijskom planu Doma za 2023. godinu.  „Naša je obaveza osiguranje smještaja za one koji su suočeni s nasiljem u obitelji, ali i podizanje svijesti o neprihvatljivosti nasilja. Ono se ne događa negdje drugdje i od toga ne smijemo okretati glavu nego uvijek iznova govoriti i upozoravati kako se sa nasiljem ne smije miriti. Svatko ima pravo na ono temeljno sigurno utočište, a u slučaju potrebe društvo je to koje im treba pomoći u novom početku“ – istaknuo je župan Kolar te naglasio kako to već više od dvije godine čini upravo Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK.

Ravnateljica Lovorka Latin naglasila je kako je Dom NOVI POČETAK u 2022. godini osigurao pomoć i smještaj za 27 korisnika te će i u 2023. godini nastaviti s primarnom djelatnosti smještaja za žrtve obiteljskog nasilja. „U ovoj ćemo godinu pružiti i novu uslugu savjetovanja i pomaganja žrtvama obiteljskog nasilja u okviru rada Savjetovališta Doma NOVI POČETAK. Osim osiguravanja psihosocijalne pomoći i podrške žrtvama nasilja u obitelji, usmjereni smo i na edukativne aktivnosti u okviru projekta Novi početak. Važno nam je omogućiti edukacije za kolege, stručnjake, učenike i širu javnost s ciljem razvijanja znanja i podizanja svijesti da za nasilno ponašanje nema opravdanja“ – kazala je ravnateljica Latin te zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji na podršci i osiguravanju sredstva za rad Doma. 

Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK osnovala je Krapinsko-zagorska županija, a s radom je počeo 7. prosinca 2020. godine. Dom u ovom trenutku djeluje na privremenoj lokaciji, kapaciteta smještaja za 8 korisnika – djece i odraslih oba spola.


Fotogalerija