Kontakt  | Privatnost  
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
Novosti 14.5.2019
Zdravstvo, socijalna skrb, udruge i mladi

Zajednički napori u prevenciji nasilja u vezama mladih

U utorak, 14. svibnja 2019. godine, je u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Zaboku održan okrugli stol s temom Zajednički napori u prevenciji nasilja u vezama mladih.

Okrugli stol, kojeg su organizirali Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije i  CESI – Centar za edukaciju, savjetovanja i istraživanja, poslužio je za povezivanje te razmjenu znanja i iskustva institucija i organizacija civilnog društva te međusektorske suradnje kroz predstavljanje inovativnih  alata, edukativnih i preventivnih aktivnosti, a ovom su prilikom predstavljeni i rezultati projekta Love&Respect.

Rad s mladima na prevenciji izrazito je važan jer se u tom razdoblju stupa u prve emocionalne i seksualne veze, a mladi osim prepoznavanja štetnih i nasilnih ponasanja, trebaju naučiti kakve su to kvalitetne veze te uspostavljati odnose koji se osnivaju na ravnopravnosti, poštovanju ip ovjerenju. Neophodno je potaknuti mlade da se suprotstave stavovima, ponašanjima i jeziku koji pridonosi diskriminaciji i kulturi nasilja protiv žena. Strah, sram, neosviještenost, te nedostatak relevantnih informacija i resursa, razlozi su zbog kojih mladi problem nasilja u vezi uglavnom nastoje rijesšti sami, te se najčešće ne odlučuju prijaviti nasilje nekoj odrasloj osobi, kao niti potražiti pomoć izvan grupe bliskih prijatleja i prijateljica.

 

Na okruglom su stola iznijeta sljedeća izlaganja:

Love&Respect – prevencija nasilja u vezama mladih, Sanja Cesar – CESI

Rezultati nacionalnog istraživanja nasilja u partnerskim vezama mladih, Nataša Bijelić, CESIPrevencija nasilja nad ženama i nasilja u mladenačkim vezama – perspektiva centra za socijlnu skrb, Tanja Cujzek – ravnateljica CZSS Zabok

Postupanja policije u prevenciji nasilja u obitelji i nasilja u mladenačkim vezama, Andreja Jurić – policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika PU krapinsko-zagorske

Rad na prevenciji vršnjačkog nasilja, Ana Đurkan – Mreža udruga Zagor

 

Okrugli je stol  moderirala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije Tajana Broz, dok je okupljene u ime Krapinsko-zagorske županije pozdravila pročelnica upravnog odjela nadležnog za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 16.5.2019 | Prikazano 353 puta
Dokumenti
Obrasci
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Turizam
Ostalo