Kontakt  | Privatnost
 | Opcije
 
Bajka na dlanu
HyperLink
Fotogalerije
 Vi ste ovdje: Home > Turizam
Ispis stranice Komentirajte stranicu Dodajte u favorite / zabilješke
Novosti 2.9.2019
Turizam

KZŽ na Špancirfestu u Bučogradu

Krapinsko-zagorska županija se u subotu, 31. kolovoza 2019. godine, predstavila na manifestaciji Bučograd, koja je u atriju Županijske palače u Varaždinu održana od 23. do 31. kolovoza 2019. godine.

Na samom početku obilaska Špancirfesta Bučograd i izlagače iz Krapinsko-zagorske županije obišli su župan Željko Kolar, župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa suradnicima, predsjednik Republike Hrvatske od 2000. do 2010. godine Stipe Mesić te predsjednica Vlade RH od 2009. do 2011. godine Jadranka Kosor.  „Drago mi je što smo se mogli odazvati pozivu Varaždinske županije i biti dio sjajnog projekta Bučograd, u sklopu Špancirefsta. Mi smo se,  kao najbolja kontinentalna turistička destinacija u 2018. godini, odlučili predstaviti svojim proizvodima sa nacionalnom i europskom zaštitom i liste UNESCO-a: drvene igračke, licitarska srca, ali i zagorskog purana, mlince i štrukle. Jedina smo regija u Europi koja ima zaštićeni cijeli meni, glavno jelo, prilog i desert. Ovdje su i svi šampioni naših županijskih izložbi sa svojim proizvodima, pri čemu posebno radimo na promociji zagorskih vina. Posebnu živost su unijeli naši neandertalci, koji su mnogima izmamili osmijeh na lice. Kad je glazba u pitanju, odlučili smo, umjesto folklora, pokazati moderni, europski, bluzerski štih Zagorja – naveo je župan Kolar te istaknuo kako Krapinsko-zagorska i Varaždinska županija surađuju na više zajedničkih projekata.

Na predstavljanje Krapinsko-zagorske županije osvrnuo se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. „Zahvaljujem današnjem sudomaćinu županu Kolaru na svemu što su ponudili, bilo je doista izvanredno i kvalitetno. Oni su jako puno napravili promocijom turizmom, mi kasnimo 7-8 godina, no ove i prošle godine imamo zaista veliki rast“ – rekao je župan Čačić te dodao „Manifestacijom Bučograd smo ove godine tijekom Špancirfesta promovirali regionalnu ponudu sjevera Hrvatske, gastronomiju, folklor i glazbu, želeći potražiti sinergiju između regionalne note i svega urbanoga što Špancirfest nudi. Mislim da je Bučograd pun pogodak, a vjerujem da ćemo sljedeće godine ovdje imati međunarodnu notu“ – kazao je župan Čačić.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 2.9.2019 | Prikazano 1727 puta
Dokumenti
Područja
Gospodarstvo
Poljoprivreda i šumarstvo
Promet i komunalna infrastruktura
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura
EU Fondovi, eurointegracije, međunarodna i regionalna suradnja
Zdravstvo, socijalna politika,
branitelji, civilno društvo, udruge i mladi
Prostorno uređenje, gradnja i zaštita okoliša
Energetska učinkovitost
Financije i proračun
Ostalo