Novosti 30.9.2019
Ostalo

13. natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži i 7. natjecanje odraslih

U organizaciji Vatrogasne zajednice KZŽ i Vatrogasne zajednice Grada Zaboka u nedjelju, 30. rujna 2019. godine održano je 13. županijsko vatrogasno natjecanje podmlatka i mladeži VZKZŽ i 7. natjecanje odraslih u svim kategorijama.

Nastupile su ukupno 84 ekipe u natjecateljskom dijelu i 4 ekipe iz Slovenije kao gosti. Kod mladeži najuspješnije su bile ekipe DVD Bedekovčina, koje su slavile i kod muške i kod ženske mladeži. U muškoj konkurenciji među 13 ekipa, Bedekovčina je bila uvjerljiva ispred DVD-a Krapinske Toplice i DVD-a Tugonica-Podgrađe. Kod djevojaka drugo mjesto pripalo je DVD-u Tugonica-Podgrađe, a treće DVD-u Špičkovina. Nastupilo je 7 ekipa. Po tri prvoplasirane ekipe kod mladeži predstavljat će Krapinsko – zagorsku županiju na državnom natjecanju slijedeće godine. Državnog natjecanja nema za pomladak od 6 do 12 godina, a na ovom županijskom natjecanju nastupile su ukupno 34 ekipe, 8 kod djevojčica i 26 kod dječaka. Kod djevojčica prvo mjesto pripalo je DVD-u Brezova, drugo DVD-u Špičkovina, a treće DVD-u Donja Stubica. Kod dječaka slavlje za DVD Đurmanec, drugo mjesto za DVD Stipernica, a treće za DVD Tugonica-Podgrađe.

Uz 13. natjecanje podmlatka i mladeži, na rasporedu je bilo i 7. natjecanje odraslih, koje su obilježili DVD Bedekovčina i DVD Brezova sa dvostrukim pobjedama. Bedekovčina je slavila kod seniora A, ispred DVD-a Vatrogasac Strmec i DVD-a Zlatar, te kod seniorki A, ispred DVD-a Veliko Trgovišće i DVD-a Prišlin-Hum. DVD Brezova je slavila kod seniora B, ispred DVD-a Oroslavje i DVD-a Veliko Trgovišće, te kod seniorki B ispred DVD-a Bedekovčina i DVD-a Zlatar. Ukupno je nastupilo pet ekipa kod seniorki B i četiri kod seniorki B, 11 kod seniora A i 9 kod seniora B. U kategoriji profesionalnih postrojbi nastupila je samo ZJVP Zabok i tako osigurala državno natjecanje, kao i sve spomenute ekipa plasirane na prva tri mjesta. Od gostiju iz Slovenije nastupili su PGD Mestinje kod seniora B, PGD Steklarna kod seniorki B, PGD Buće kod seniorki A i PGD Pristava kod muške mladeži. Natjecanje su posjetili i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 30.9.2019 | Prikazano 1244 puta