Novosti 10.10.2020
Ostalo

Zoom sastanak s dječjim načelnicima i gradonačelnicima

U utorak, 6. listopada 2020. godine, održan je peti susret s dječjim načelnicama/načelnicima i gradonačelnicama/gradonačelnicima.

Na 5. susretu dječjih načelnica i gradonačelnica, načelnika i gradonačelnika djeca su upoznata s aktivnostima koje organizira Krapinsko-zagorska županija u Dječjem tjednu, te su i međusobno razmijenili informacije o aktivnostima koje se planiraju provesti u njihovim lokalnim zajednicama. Također, dana je mogućnost djeci da postave pitanja i daju svoje prijedloge za župana. U tom dijelu su najmalađi imali upite vezane za uvođenje nadstrešnica na autobusnim stajalištima, te konkretnu mogućnost prilagodbe škole za ljepši i ugodniji boravak. Dogovoreno je da do kraja listopada pošalju svoje prijedloge za daljnje zajedničke aktivnosti.

Također, dogovorene su neke daljnje zajedničke aktivnosti dječjih načelnika/načelnica i gradonačelnika/gradonačelnica - organiziranje radionice za djecu i voditelje, zajednički sastanci i fokus grupe koje će raspraviti zašto su dječja prava važna, a održati će se zadnji tjedan u listopadu.

DJEČJI PRORAČUN

Na sastanku je predstavljen i prijedlog za novi Participativni Dječji proračun za 2021. godinu. Krapinsko-zagorska županija je prva koja na takav način potiče djecu da aktivno sudjeluju u kreiranju proračuna te je u međuvremenu i objavila poziv u sklopu kojeg će se po drugi puta omogućiti djeci i onima koji rade s djecom aktivno sudjelovanje u kreiranju i provedbi proračuna.  Raspodjeljuju se ukupna sredstva u iznosu od 200.000,00 kuna, dvostruko više nego u prošlogodišnjem  javnom pozivu. Nakon što pristignu prijedlozi projekata izvršit će se odabir prioriteta/projekata. Planirano je da u odabiru projekata koji će biti financirani odlučuju i ovaj put dječji gradonačelnici, gradonačelnice, načelnici i načelnice. U pripremi sastanka i odabiru projekata Županija će i ovaj puta osigurati stručnu podršku kako bi i formalno odabir bio sukladno pravilima.

Fotogalerija


Zadnja promjena: 10.10.2020 | Prikazano 588 puta