Novosti 19.8.2019
Obrazovanje, kultura, šport i tehnička kultura

Sjajni rezultati zagorskih strijelaca na World Bohemia cupu

Prije svjetskog prvenstva samostrelom u Ulyanovsku (Rusija), Otrokovice su ugostile strijelce na World Bohemia cupu, a na kojem je nastupila i kompletna reprezentacija Hrvatske koja je određena i za SP.

U sastavu hrvatske reprezentacije bili su i Martin i Mihaela Oborovečki iz Velikog Trgovišća. Martin Oborovečki, aktualni europski prvak u gađanju samostrelom FIELD, novi je svjetski juniorski prvak. U finalu nije dozvolio nikakva iznenađenja i sa više od 40 krugova prednosti iza drugoplasiranog i trećeplasiranog finalista. Oliver Mofardin svjetski je doprvak treći je Clement Agaut (FRA). Josip Novosel debitant na ovom SP osvaja izvanredno peto mjesto. Martin i Oliver pobrinuli su se za prednost pred ostalima no Josip Novosel je dokazao svoju kvalitetu jer je i o njegovom rezultatu ovisilo osvajanje naslova juniorskih svjetskih prvaka.

 

Kod žena, Valentina Pereglin obranila je titulu i iznova je postala svjetska prvakinja, doprvakinja je Mihaela Oborovečki. Sanja Komar u samom finišu finala izvanrednim pogocima nije dala nikakve šanse Ini Schmidt (GER), koja je imala isti broj krugova prije finala te je zasluženo osvojila treće mjesto. Kod muških novi svjetski prvak je Andrej Krstinić, doprvak je Domagoj Pereglin a treći je Steffen Hillenbrand (GER). Među kadetima novi svjetski prvak je Semen Shaburin (RUS), doprvak je Ivan Borak a treći je Ilija Sergeev (RUS). Karla Bartolović osvojila je četvrto mjesto.

 

Ovim putem upućujemo najiskrenije čestitke Martinu i Mihaeli, kao i svim ostalim članicama i članovima hrvatske reprezentacije!

Fotogalerija


Zadnja promjena: 19.8.2019 | Prikazano 1032 puta

Najnovije iz područja